Apsurdna popularnost battle royale igara dovela nas je i do apsurdne situacije – igra koja ismejava PUBG trenutno je #16 najigraniji naslov na Steamu.

Čudna je pojava taj battle royale stil igara. Pre svega nekoliko meseci proslavljeni dizajner igara Cliff Bleszinski pokušao je brže-bolje uzeti deo battle royale kolača pa mu je projekat zvan Radical Heights potonuo brže nego Titanic. S druge strane, igra zvana Totally Accurate Battlegrounds razvijena je kao šala i sprdnja na popularni PUBG, i kao takva uspela se probiti dosta visoko na Steamu. Naime, Totally Accurate Battlegrounds trenutno je 16. najigraniji naslov na Steamu, kojem svoje dragoceno vreme posvećuje više od 20 hiljada igrača. Nije to neka ogromna cifra, ali je svakako veća od one sa kojom barataju mnogi drugi, značajno ambiciozniji battle royale naslovi.
https://www.youtube.com/watch?v=behpA361zFs

Jedan od razloga zašto je igra “eskplodirala” leži u činjenici da je privremeno BESPLATNA. Biće zanimljivo videti da li će isti broj igrača ostati uz nju kada počne naplata.