TOP 10 najboljih split-screen co-op igara za društvo

igrice za dvoje
7. decembar 2023. 4537 pregleda

TOP 10 najboljih split-screen co-op igara za društvo

TOP LISTA: 10 najboljih igara za igranje u društvu (podeljen ekran - split screen)

Najnovija generacija konzola (PlayStation 5, Xbox Series X/S) je sa sobom donela neverovatne inovacije, kao i fantastično iskustvo gejminga, koje svi sada možemo da testiramo, vidimo, ali i osetimo zahvaljujući sjajnim inovativnim kontrolerima. U poslednje vreme, najčešće igramo online sa svojim prijateljima, dok ćaskamo preko Discord kanala (ili preko same igre), što dovodi do toga da se CO-OP igranje na kauču znatno smanju. Danas su česte situacije gde prijatelji biraju da igraju istu igru iz svojih domova preko interneta, iako žive u istoj zgradi. Zato, na žalost mnogi tvorci zapostavljaju ovaj aspekt video igara.

Iako je marginalizovan, kauč CO-OP nije u potpunosti nestao sa scene. Postoje mnogi koji uviđaju čari ovakvog načina igranja. Ništa ne može zameniti: taj osećaj instant povratne informacije u vidu pesnice u bubreg zbog greške koja je dovela do ponovnog igranja predhodne deonice igre, ono kada jasno osećate otkucaje srca vaše devojke koja se pribila uz vas jer je horor igra uspela da vas uplaši po deseti put na sličnu foru, onaj osećaj nemoći kada drug postiže i treći gol posle očiglednog ofsajda, kada ne možete da vršite pritisak na sudiju, već vam samo ostaje da razmislite da li da kontroler bacite na zemlju, tv, ili na arogantnog druga….

Daleko od toga da ovaj način igranja podstiče nasilno ponašanje, veza koja se na ovaj način ostvaruje među igračima je nešto mnogo dublje od običnog igranja preko mreže. Što bi rekla jedna reklama u Srbiji, prijatelji se stiču, a ne dodaju. Ova top lista zato ima za cilj da predstavi igre koje imaju za cilj takav vid igranja. Mogu biti u potpunosti dostupne za igranje za dvoje ili više ljudi, ili mogu imati samo deonice posvećene tome.

U svetu igara, gde se većina fokusira na solo avanture ili online multiplayer, igrice za dvoje donose jedinstveno iskustvo. One nisu samo igre; one su mostovi koji povezuju prijatelje, braću i sestre, roditelje i decu, omogućavajući im da zajedno kroče kroz izazove, pobede, i nezaboravne trenutke.

10. Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged igra

Sjajna igra za sve one koji vole zanimljivu, simpatičnu, ali i ludu vožnju. Ova igra ima preko 130 vozila sa neverovatnom mehanikom, koja doprinose sjajnom doživljaju prilikom vožnje i samog igranja. Novina, u odnosu na prvi deo, je mogućnost pravljenja staza iz snova zahvaljujući uređivaču staza.

 9. Street Fighter 6 igra

Uvek je neverovatan osećaj pobediti svog najboljeg prijatelja u borilačkoj igri, zar ne? E pa to upravo pruža Street Fighter 6. Sjajnu priču, raznovrsne karaktere, ali i zabavu tokom izazivanja svojih prijatelja da daju sve od sebe. Igra za okupljanje samo najjačih igrača!

8. Diablo IV igra

Preživite i pobedite tamu ili podlegnite senkama. Birajte mudro i timski, jer vaš život zavisi od toga. Kreirajte i prilagodite svoje likove, kako biste se borili protiv neopisivih užasa koji uništavaju ovu zemlju. Sjajna timska igra i neverovatna priča!

7. It Takes Two igra

Ovaj naslov posebno preporučujemo parovima da igraju, kako bi testirali svoju vezu. Timski prelazite misije koje dobijate, pobedite sve što vam se nađe na putu, rešavajte zagonetke, ali i gurnite svog partnera sa mape, kako biste napravili dobru foru. Sjajna igra, lepa priča i zanimljive zagonetke vas očekuju u ovom naslovu!

6. Sackboy - A Big Adventure igra

Suočite se sa uzbudljivim i nepredvidljivim izazovima dok istražujete originalne, ručno kreirane nivoe. Zabadajte nos tuda, svuda ili bilo kuda dok koristite Sackboy-ove raznovrsne kul poteze da biste rešili ogroman broj uzbudljivih izazova, pobedili strašne protivnike i doživeli šokantna iznenađenja.

5. Rayman Legends - Definitive Edition igra

Plaformerska igra puna zabave i uzbuđenja. Prelazite nivoe, pobeđujte sve izazove koji vam se nađu na putu, dok uživate u simpatičnoj grafici koja ova igra upravo i pruža. Sjajan naslov koji svako mora da proba!

4. UFC 5 igra

Nesvakidašnje realistični borci, uzbudljiva okolina, osećaj udarca, fluidna borba u parteru, kinematografski nokautovi su samo par stvari koje možete očekivati igrajući još jedan sjajan UFC naslov. Borilačna igra za svako druženje sa drugarima, jer mora se pokazati ko će najduže da ostane na nogama!

3. NBA 2K24 igra

Okupi svoje društvo, uzmite loptu i svi na košarkaški teren! Izaberite svoje timove, kao i njihove igrače i neka igra počne. Neverovatna revolucionarna grafika, kao da ste zapravo na terenu. Koji tim će ovaj put odneti pobedu kući?

2. Mortal Kombat 1 igra

Borilačka igra za malo ozbiljnije gejmere, sa jakim stomakom. Sjajni borilački potezi, raznovrsni karakteri, a na vama je da izaberete svog omiljenog i naučite sve njegove veštine, jer ko uspe da odradi svoj čuveni Fatality je pobedio. Da li ste spremni za borbu gde ćete preživeti ili umreti?

1. EA SPORTS FC 24 igra

Nova era fudbala je odnela prvo mesto na ovoj listi! Neverovatne animacije, pokreti, kao i celokupna grafika vas očekuju iza FC 24 naslova. Osetite adrenalin na fudbalskom terenu, dok kradete loptu svom najboljem prijatelju, koji pored vas diže glas što gubi. Uvek vrhunska zabava uz FC 24!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.