TOP 10 najboljih split-screen co-op igara za društvo

TOP 10 najboljih split-screen co-op igara za društvo
27. decembar 2019. 242 pregleda

TOP 10 najboljih split-screen co-op igara za društvo

TOP LISTA: 10 najboljih igara za igranje u društvu (podeljen ekran - split screen)

Sedma generacija konzola (prventveno Xbox 360 i Play Station 3) je sa sobom donela mnogo inovacija, od kojih je možda najveća bila online igranje. Bili smo u mogućnosti da igramo video igre sa prijateljima koji su se odselili, rodbinom iz Nemačke ili simpatijom iz Kineskog Tajpeha… Iako je ova opcija bila dosta hvaljena, neminovno je dovela do smrti CO-OP igranja na kauču. Danas su česte situacije gde prijatelji biraju da igraju istu igru iz svojih domova preko interneta, iako žive u istoj zgradi. Zato, na žalost mnogi tvorci zapostavljaju ovaj aspekt video igara.

Iako je marginalizovan, kauč CO-OP nije u potpunosti nestao sa scene. Postoje mnogi koji uviđaju čari ovakvog načina igranja. Ništa ne može zameniti: taj osećaj instant povratne informacije u vidu pesnice u bubreg zbog greške koja je dovela do ponovnog igranja predhodne deonice igre; ono kada jasno osećate otkucaje srca vaše devojke koja se pribila uz vas jer je horor igra uspela da vas uplaši po deseti put na sličnu foru; onaj osećaj nemoći kada drug postiže i treći gol posle očiglednog ofsajda, kada ne možete da vršite pritisak na sudiju, već vam samo ostaje da razmislite da li da kontroler bacite na zemlju, tv, ili na arogantnog druga….

Daleko od toga da ovaj način igranja podstiče nasilno ponašanje, veza koja se na ovaj način ostvaruje među igračima je nešto mnogo dublje od običnog igranja preko mreže. Što bi rekla jedna reklama u Srbiji, prijatelji se stiču, a ne dodaju. Ova top lista zato ima za cilj da predstavi igre koje imaju za cilj takav vid igranja. Mogu biti u potpunosti dostupne za igranje za dvoje ili više ljudi, ili mogu imati samo deonice posvećene tome. 

10. Just Dance ( KINECT ili Nintendo Wii ) igrica

Odlična muzička igrica za sve uzraste. Za igranje je potreban XBOX sa Kinect senzorom, PlayStation MOVE opremom ili Nintendo Wii. Igra je namenjena svima koji vole da đuskaju, a fokus ovog dela je na tinejdžerima koji su poludeli za modernom pop i dance muzikom. Sve što treba da uradite je da odaberete željenu numeru i možete krenuti sa igranjem kopirajući pokrete virtualnih igrača. Sjajna zabava za celu ekipu.

 

9. Rayman igrica

Neke stvari se jednostavno vole! Jedna od njih je Rayman. Nalazite se u sukobu sa živčanom babom i njenom vojskom Darktoonsa koji su u Rejmenov svet uneli haos. Iako je igra namenjena prevashodno mlađoj populaciji, može se sa slobodnom reći da se radi o generacijski univerzalnom naslovu.

8. Blur igrica

Nakon pokretanja igre ponuđen je izbor između moda za jednog ili više igrača. Krenete li single player stazom, jedino ćete moći da igrate career režim u kojem je potrebno odvoziti određeni broj trka kako bi se otključao duel sa „ šefom” i prolazak na sledeći set izazova. Postoje tri tipa takmičenja: klasična trka, Demolition i Checkpoint. U trkama učestvuje do dvadeset vozila i sa njima se obračunavate korišćenjem nekog od power-upova koji su rasuti po stazama. I u ovom segmentu primetan je deja vu efekat s obzirom na to da arsenal čine prateći projektili, štit, turbo boost, mine i slično.

 

7. NBA 2K serijal igrice

Nakon NBA 2K19 koji je oborio mnoge rekorde, NBA 2k20 je ostao najautentičnija simulacija košarke. NBA 2K20 je ponovo podigao standarde i nastaviti da tanji liniju između igre i realnosti. Fantastična mehanika pasa, driblinga, veća kontrola van terena su učinile da NBA 2k serijal ostane igra uz koju ćete provesti stotine sati. Ukoliko niste do sad nabavili ni jedan od NBA naslova - pravac u Game Centar Shop i bacite pogled na cene.

 

6. UFC

Kada je reč o najnovijem UFC naslovu, sve je očito izgrađeno na lekcijama naučenima iz prethodnih UFC-a, koji su sami po sebi svaki ponaosob izvanredne igre. Svaki nastavak ima nekoliko modova, na primer imamo na raspolaganju Fight Now, KO Mode, Custom Event Creator, a kod online imate mečeve uživo, online prvenstva i Ultimate Team. Bez ikave sumnje najbolja simulacije borbe u Oktagonu. Evo ih cene za UFC naslove.  

5. Rocket Legaue igrica

Igraj fudbal autima i savladaj ligu. Sedi za volan futurističnog auta opremljenog sa busterima i daj golove, ili iskoristi napredni fizički sistem da sprečiš neprijatelje da daju gol. Realistična interakcija sa loptom i drugim autima, intuitivna kontrola i gameplay nalik fudbalu će ti dati nezaboravno iskustvo. Rocket Legaue igra CENA.

4. Mortal Kombat - kultna borilačka igra

Odličan, popularan i prilično star serijal Mortal Kombat. Igrica je dozivela najveci procvat na SEGA MEGA 2, sa poznatim junacima Sub Zero, Lin Kuei, Liu Kang i Shiva i ostalima, kao i sjajnim završetcima nazvanim Fatality. Sada je aktuelan MK 11 na PS4 i XBOX One i naravno Mortal Kombat XL na PS4 i XBOX One.  

3. Little Big Planet 1 , 2 ili 3

Media Molecule je 2008. sa prvim Little Big Planet-om kreirao posebnu igru, novu generaciju platformera, novog Super Marija za nove igrače. Tri godine kasnije je izašao LBP2 i sa sobom doneo mnoga poboljšanja, i mnogo više zabave za 4 igrača. Pored dugačke kampanje, u igri se nalazio i set alata za kreiranje novih nivoa koji su bili toliko moćni da je bilo moguće stvoriti i  druge žanrove igara u potpunosti. Zahvaljujući svom vizuelnom identitetu, LBP 2 je bio privlačan kako mladima, tako i starijima i to je u mnogome doprinelo njegovom velikom uspehu. Sva tri dela postoje u ponudi Game Centar Shopa.

2. Diablo III igra

Iako je ovaj serijal tipično vezan za PC, svoj više nego uspešan debi je doživeo na PS3 krajem 2013. godine. Uz niz poboljšanja sa PC platforme, Diablo 3 je omogućio 4 igrača na jednom ekranu. Frenetična zabava u četvoro nikada nije bila interesantnija. Naravno igra dostupna i za PS4. Diablo 3 CENA.

 

1. FIFA / Pro Evolution Soccer - PES

Smatramo da nije bilo potrebe izdvajati jedan od ova dva serijala. U poslednjih par godina su, barem na našim prostorima, podjednako zastupljeni i voljeni. I to sa dobrim razlogom, obe igre dovode do velikog broja neispavanih noći sa onom filozofijom – “samo još jedan meč” ili “ne ideš kući dok te ne pobedim”. Ako već niste nabavili nešto od ovoga, pravac u Game Centar Shop i bacite pogled šta ima aktuelno. FIFA CENE, PES CENE.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.