TOP 10 igrica sa najboljim soundtrack-om

TOP 10 igrica sa najboljim soundtrack-om
25. februar 2022. 215 pregleda

TOP 10 igrica sa najboljim soundtrack-om

10 igrica sa najboljom muzikom

DOOM

Muziku koju je komponovao Robert Prince za originalnu DOOM (1993) igricu je promenila način na koji kompozitori prilaze muzici za video igre. Uzimajući inspiraciju iz punk i metal bendova poput Slayer-a, Metallica, King Diamond i drugih nastala je muzika koja Vas je udubila u igricu, bila je agresivna, nemilosrdna i savršeno uklopljena. Kako su nastavci iz DOOM franšize izlazili, jedno je zasigurno muzički nisu zatajili već su samo unapređivali.

Bloodborne

Borbe sa Boss-ovima u Bloodborn-u su definitivno zastrašujući, a dio koji pojačava taj osećaj je muzika u igrici. Ambiciozan muzički projekat razvijen za igricu Bloodborne je kolaboracija između japanskog studio From Software i SCEA grupe koja se snimala u Londonskom AIR studiju. Svaka borba dolazi sa svojom temom koja je prilagođena atmosferi u kojoj se igrač nalazi.

Witcher 3 Wild Hunt

Jedinstvena i specifična muzika koja se nalazi u igrici Witcher 3 je remek delo Poljskih kompozitora Marcin Przybylowicz, Mikolaj Stroinski i poljskog folk benda Percival. Korištenjem narodnih instrumenata (za regiju Poljske) kreirana je jedinstvena muzika koja Vas uvodi u neverovatan svet fantazije i vodi kroz svaki dio priče. Kompozicije iz igrice Withcer 3: Wild Hunt je igrala veliku ulogu da igrica osvoji nagradu za najbolju igricu 2016 godine.

Journey (2012)

Journey je prelepa igrica sa svojim misterioznim svetom, prelepim osvetljenjem i minimalističkim dizajnom ali bez muzike koja prati ovu igricu ne bi imala taj uticaj koji ima. Muzika vas emocionalno vodi kroz priču, menja se sa okruženjem i čini svet igrice živim. Kompozitor Austin Wintory je imao za cilj da igrače veže emocionalno za karaktera i priču, što je i uspeo.

Hollow Knight

Dok većina igara u ovom žanru koriste dramatičnu i teatralnu muziku, kompozitor Christopher Larkin se odlučio za suptilnu i sputanu melodiju kombinacije klavira i žičanih instrumenata. Međutim, slično kao i sa igrom krije se tu dosta više ispod površine. Igra sa svojom muzikom vas vodi na emocionalno putovanje puno uspona i padova, perfektno uklopljenom sa okruženjem i situacijom u kojoj se nalazi igrač.

Cuphead

Uzimajući inspiraciju iz crtanih filmova nastalih u tridesetim godinama prošlog veka, developeri igrice Cuphead su ispunili igricu sa jazz i swing muzikom tog doba. Efekat koji ova odluka ima u kombinaciji sa estetikom igrice jeste dojam da igrica dolazi iz doba iz kog ne bi trebala da dolazi. Jedinstven svet i okruženje igrice Cuphead čini muziku još interesantnijom.

God of War (2018)

Orkestralna muzika koja prati igricu God of War je fantastično uklopljena sa pričom. Glavna kompozicija savršeno obuhvata tonalitet priče kao i glavog karaktera Kratosa. Akciona muzika koja prati borbe i nove predele Vas sprema za ono što Vas čeka.

Undertale

Muzika Undertale igrice kreće i daje osećaj kao tribut eri NES igara, zajedno sa pričom napreduje i menja se. Klavir kada stupi na scenu postaje jasno da muzika ima još dosta da ponudi. U kasnijim delovima muzika napreduje od osnovne 8-bitne muzike, do komplikovanijih dela sve do orkestralne muzike, na određenim levelima se i kombinuju. Kompozitor se postarao da je muzika jedinstvena i specifična za svaki dio igrice koji sleduje.

NieR Automata

Muzika igrice Nier Automata uvlači igrače u svoj post apokaliptični svet. Kompozicije su odsvirane većinski na kombinaciji žičanih instrumenata, klavira, udaraljki ali ono što je odvaja jeste jezik na kome se peva. Jedinstven dio muzike iz sveta igrice jeste izmišljen jezik na kojem se peva, a otpevala je vokalista Emi Evans. Ako ne verujete nama igra je osvojila nagradu za najbolju muziku u igrici godine 2017.

Tetris

Naravno ne smemo zaboraviti melodiju koju svako prepoznaje i zna iako možda ne odakle. Tetris je na sve nas ostavio pozitivan utisak sa svojom jednostavnom igrom i veoma zaraznom muzikom.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.