Team Sonic Racing Recenzija

Team Sonic Racing Recenzija
11. jun 2019. 83 pregleda

Team Sonic Racing Recenzija

TEAM SONIC RACING RECENZIJA

Vladimir Pejić

Testirano na PS4 Pro

Implementacijom potpuno novog sistema timova, što i samo ime igre daje do znanja, Team Sonic Racing predstavlja gotovo idealnu kombinaciju napetih trka, inovativnih staza i potpuno novih co-op ideja koje saradnju sa drugim karakterima i igračima čine zabavnijom nego ikad. Činjenica je da svaka igra ima svoju publiku, ali je isto tako i činjenica da su igre poput ove pravljene za najširi mogući krug te publike. Nintendu je to svakako uspelo sa Mario Kartom, a sada je konačno došao red i na nešto manje igrače, poput Sumo Digital-a da pokažu šta su ih prethodna iskustva u ovom žanru naučila. Za one koji se možda ne sećaju, prethodna ovakva igra izašla je još 2012. Sonic & All-Stars Racing Transformed je tada kao glavnu inovaciju pokušao uvesti vrlo specifične transformacije (ponovo u imenu igre) vozila, međutim meni je nekako drago da su taj deo izbacili iz ove nove igre i zamenili ga daleko boljom timskom dinamikom.

Kada vam neko pomene Sonica, prva asocijacija za mnoge će biti brzina (za neke doduše i zlatni prstenovi). Upravo ta “brzina” predstavlja srž ove racing igre, bilo da driftovanjem u zavojima punite boost metar, ciljate specijalne boost strelice na stazi ili koristite metodu timskog draftinga kako bi dobili privremeni boost vaše jurilice ... sve se u osnovi svodi na tu već pomenutu brzinu koju je veoma bitno održavati tokom čitave trke. Svaka staza vam nudi razne kombinacije pomenutih metoda, a na vama je samo da naučite gde se koja nalazi. Ono što je možda još bitnije ovde je da vi predstavljate deo tima od troje vozača i njihova brzina vam je podjednako važna u svakom momentu.

U osnovi igra vam poručuje da je uvek najvažnije držati se zajedno i pomagati jedni drugima. Npr. kada je neko iz vašeg tima ispred vas, njegov bolid stvara tzv. slipstream – trag koji morate pažljivo pratiti kako bi vas poput praćke ispalio napred i dao vam privremenu prednost nad ostalim vozačima. Ista stvar se dešava i kada ste ispred vaših saboraca, osim što sada vi pomažete njima. U konačnici nije bitno ko je od vas iz tima bio prvi, bitno je da ovakvim pomaganjem zajedno gradite pobednički rezultat vašeg tima.

Osim toga, tu je i vrlo interesantna selekcija raznoraznih projektila ili zamki/prepreka koje tokom trke prikupljate na odabranim lokacijama, slično kao u Mario Kartu. Razlika je u tome što te iteme možete deliti sa vašim timom i tako pomoći kolegi u nevolji, kao i on vama. Ponekad je tu reč o privremenim boostovima, dok se nekada može desiti da prikupite navođene/nenavođene projektile, bombe, ogromne kutije koje blokiraju put iza vas itd. Napravite sjajan combo tokom trke i brzo ćete napuniti i takozvani Ultimate Team Meter, koji kada je aktiviran kreira nezaustavljiv boost za sva tri člana tima. U tom kratkom periodu svaki protivnik na kojeg naletite gubi brzinu i ostaje po strani. Sve ovo što vi možete postići sa vašim timom naravno dostupno je i protivnicima. Dešavalo se da nekoliko puta na samom kraju trke, iako u prednosti, izgubimo baš zbog nečijeg navođenog projektila ili aktivacije Ultimativnog timskog boost-a. To generalno svaku trku čini vrlo nepredvidljivom i zabavnom.

Igra ukupno poseduje 21 stazu, a svaka od njih je tunirana i obrađena do najsitnijih detalja. U kombinaciji sa vozilima koje možete birati pre svake trke, staze mogu biti ili preteške i mačiji kašalj. Tajna je u pravilnom odabiru vozila. Nekada će vam trebati nešto što lako savladava čak i najoštrije zavoje, a ponekad je bitno da na ravnim delovima budete najbrži. Svaka od staza ima i gomilu prečica, koje osiguravaju da svaka vožnja ima drugačiji osećaj. Takođe, osim toga, te prečice možete ponekad koristiti i taktički, u zavisnosti od vozila koje koristite i načina na koji generalno igrate. Ono što je kod Team Sonic Racing-a vrlo bitno je svakako multiplayer, koji je zaista odrađen savršeno. Ne samo što ima sve modove koje možete poželeti, nego što vam je sve to dostupno bilo da igrate online ili lokalno, na kauču sa drugarima. Moguće je kreirati custom mečeve za prijatelje, koristiti običan matchmaking ali zaigrati i ranked mečeve.

Team Sonic Racing dolazi sa preko potrebnom dinamikom timske igre koja će dobro uvežbanoj ekipi omogućiti gomilu zabave, ali čak i da niste dobro uvežbani, ili igrate sami – zabava je i tu svakako zagarantovana. Gomila nadogradnji koje možete otključati i izmena koje možete napraviti teraće vas da se često vraćate ovom naslovu, a to je i ono što je verovatno i najbitnije. Team Sonic Racing dobija moju punu preporuku!

IGRU MOŽETE PORUČITI OVDE > TEAM SONIC RACING

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.