Sony želi da napravi kontroler koji ćemo moći da stiskamo i koji će menjati temperaturu!

Sony želi da napravi kontroler koji ćemo moći da stiskamo i koji će menjati temperaturu!
12. april 2023. 43 pregleda

Sony želi da napravi kontroler koji ćemo moći da stiskamo i koji će menjati temperaturu!

U današnje vreme, novine samo izviru, ali takve da nam pomažu dok igramo naše omiljene naslove. Bilo to da je drugačiji kontroler, bolja konzola ili pak neka podešavanju u igrama, koje nam pružaju još životopisnije gejming iskustvo. Naime, sposobnosti same elektronike da isporuči nama značajne fizičke odgovore na interakcije prilikom igranja, sve više i više postaju osnovni deo dizajna novijih proizvoda. Sony je svakako pomerio sve granice kada se pojavio novi DualSense kontroler, sa dodatnim vibracijama, ali koliko smo mogli da čujemo, tu nije kraj. Gigant je podneo novi patent za PlayStation kontroler koji će moći da menja temperaturu u zavisnosti od toga šta se dešava u igri koju igramo.

Ovaj patent je objavljen 30. marta, ali se tek sada pojavljuje kao velika vest na internetu. Detaljno opisuje brdo različitih funkcija koje bi Sony mogao da uvede u svoje kontrolere. Detekcija temperature nije jedina novina koja nas očekuje. Pored toga, kontroleri će moći da detektuju pritisak, ubrzanje, pa čak i naprezanje. Samo jedno veliko WOW! Sve ovo nas očekuje u kontroleru koji će koristiti “makro-molekularni gel materijal”. Ovaj materijal će svakako biti podržan i drugim elastičnim materijalima, gde verujemo da će zahvaljujući njima doći do funkcije menjanja temperature prilikom igranja.

Novi Sony PlayStation patent kontrolera

Jedna od svakako popularnih tema u poslednje vreme je veštačka inteligencija, a Sony i nju spominje u okviru ovog patenta. Ona bi omogućavala menjanje oblika senzora ili unutrašnjih delova, kako bi se bolje odrazila na interakciju korisnika sa samim kontrolerom. Nadamo se da će ovakav kontroler ugledati svetlost dana!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.