Sony objavio da će se druga generacija VR uređaja zvati PlayStation VR 2

Sony objavio da će se druga generacija VR uređaja zvati PlayStation VR 2
5. januar 2022. 88 pregleda

Sony objavio da će se druga generacija VR uređaja zvati PlayStation VR 2

Prošlih meseci sramežljiva glasina, a danas činjenica – PS VR2 headset ima ekran rezolucije 4K (2000x2040 po oku), a unutar njega se nalaze kamerice koje će pratiti oči igrača i tako eliminisati potrebu za spoljnom kamerom.

Vidno polje iznosi 110 stepeni, što je još jedan pomak u odnosu na prethodnika. A kada smo kod odmaka, pričamo o vibracijama u samom headsetu, što je prvi put implementirano u komercijalnim VR uređajima. Šta će nam vibracija u headsetu, pitate se. Sony kaže kako ćemo, na primer, moći osetiti puls lika u igri ili fijukanje objekata pokraj glave, što će u kombinaciji sa 3D zvukom sa PS5 doprineti smanjenju nelagode kod nekih igrača.

O kontrolerima smo već pisali ovde, a sada je poznato i njihovo ime. PS VR2 Sense kontroleri imaće haptičku vibraciju, adaptivne triggere te senzore na dodir i silu pritiska šake. Međutim, Sony još nije potvrdio implementaciju tzv. foveated rendering tehnologije. Ona omogućava iscrtavanje samo dela sveta u koji igrač gleda, što štedi hardverske resurse, okruženje u oku igrača renderuje u bogatijim detaljima u poređenju sa onima na TV-u.

Najavljena je i prva PlayStation VR 2 ekskluziva, a to je Horizon Call of the Mountain. Biće to treća igra u serijalu, a Guerilla studio je pravi sa Firespriteom, studiom koji je Sony kupio početkom jeseni prošle godine. Pogledajte impresivan trailer:

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.