Top 5 igara na Sega Mega Drive Mini konzoli!

Top 5 igara na Sega Mega Drive Mini konzoli!
15. oktobar 2019. 520 pregleda

Top 5 igara na Sega Mega Drive Mini konzoli!

Još jedna RETRO konzola - SEGA MEGA DRIVE MINI - ugledala je svetlost dana. Ostaje mala žal što nema nekolicina odličnih naslova (pre svega Mortal Kombat), ali izdvojili smo TOP 5 igara po našem izboru.

Sega Mega Drive konzola koja je definisala celu generaciju gejminga se vraća kao lepa, minijaturna verzija u kvalitetu izrade vernom originalu. Sega Mega Drive ima u sebi već 42 legendarne igre, a mi smo izdvojili TOP 5 igara po našem izboru. Pa krenimo redom sa vraćanjem u prošlost!

5. mesto Golden Axe 

Mišićavi i oskudno odeveni "Vikinzi" sa mnoštvo oružja u borbi sa mitskim stvorenjima. Jašite zmajeve, tucite kosture, kamene ljudi i kojekave bitange, šutajte one male štrumfove što nose preko potrebni energetski vinjak, tepajte ostale mitomane starovekovnim oružjem, bacajte magije dok ne izludite... Ako voilite surovu borbu ili jednostavno želite nekoga dobro da izmlatite sekirom zaigrajte Golden Axe, fantastičnu igru iz davne 1989 godine.


4. Street Fighter 2 - Special Championship Edition 

Street Fighter II izašao je davne 1987. godine u režiji CAPCOM-a, a u početku nije prošao najbolje na tražištu, ali je uneo sasvim novi sistem upravljanja koji je uključivao džojstik i 2 hidraulična tastera, na kojem je jačina kojom se taster pritisne određivala jačinu udaraca rukom ili nogom, sa tri različite snage. Zaštitni znak ove igre svakako su čuveni udarci - Hadouken, Shouryuken i Tatsumako Senpu Kyaku. Igra je pretpela brojne izmene u narednim godinama, a Special Championship Edition izašao je 1991. godine, a omogućava da igrate i sa 4 "bosa". a moguć je i međusobni odnos dva ista lika. 

3. Streets of Rage 2

Kultna tabačina, idealna za sve koji imaju prilično loš dan iza sebe i željni su da izmlate razne pankere, metalike, krimi-džimije, kung-fu majstore, kikboksere, neke debeljane i razne prikaze i bosove. Od arsenala najčešće koristite ruke i noge, sve dok ne pokupite usput kakav nož, oluk, šuriken, bodež, itd. Na raspolaganju Vam je nekoliko fajtera od kojih svako ima svoje specifičnosti. Zaigrajte sami ili u paru (još bolje), ovaj kultni hit iz 1992. godine.

2. Sonic The Hedgehog

Definitivno igrica koja je obeležila celu SEGA eru. O njenoj popularnosti dovoljno govori da je ova igra izašla 1991. godine, a da je poslednja verzija (rađena za Android) rađena 2013. godine. U izvornoj verzij vi ste plavi antropomorfni halucinogeni ježić Sonic koji prelazi nivoe sa ciljem da zaustavi Dr Robotica da zavlada svetom. Iako je u narednim godinama i decenijama Sonik dobio 3D telo i moderniji izgled, ipak je gušt bio drndati ovog halucinogena iz devedesetih, za čije potrebne su nesumnjivo korišćeni opasni halucinogeni.

1. Comix Zone

Comix Zone je kultni klasik (koji možete igrati i na Andoridima danas), kojeg se sećaju svi korisnici Sega Mega Drive i Genesis konzola. Igra je 1995. godine gurala 16-bitni hardver do maksimuma. Lepi moji, ta grafika i stripovski ugođaj tuče, začinjen epskom muzičkom podlogom bilo je nešto što mi nikada do tada nismo videli! Svi koji su igrali ovu igru bez sumnje je se sećaju sa velikom nostalgijom. Igra sa zloglasnom težinom - budite sigurni da ćete ginuti, da ćete ludeti, da će Vas izbiti ko mačku, bez obzira koliko SEGA džojstik osetljiv bio. 

SEGA MEGA DRIVE MINI RETRO KONZOLU MOŽETE PORUČITI OVDE > SMD MINI.

Kompletan spisak igara možete videti ovde:

1. Sonic the Hedgehog
2. Ecco the Dolphin
3. Castlevania: The New Generation
4. Space Harrier 2
5. Shining Force
6. Dr. Robotnik's Mean Bean Machine
7. ToeJam & Earl
8. Comix Zone
9. Altered Beast
10. Gunstar Heroes
11. Castle of Illusion Starring Mickey Mouse
12. World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck
13. Thunder Force III
14. Super Fantasy Zone
15. Shinobi III
16. Streets of Rage 2
17. Earthworm Jim
18. Sonic The Hedgehog 2
19. Probotector
20. Landstalker
21. Mega Man®: The Wily Wars
22. Street Fighter II®: Special Champion Edition
23. Ghouls ‘n Ghosts®
24. Alex Kidd in the Enchanted Castle
25. Story of Thor
26. Golden Axe
27. Phantasy Star IV: The End of the Millennium
28. Sonic The Hedgehog Spinball
29. Vectorman
30. Wonder Boy in Monster World
31. Tetris®
32. Darius
33. Road Rash II
34. Strider
35. Virtua Fighter 2
36. Alisia Dragoon
37. Kid Chameleon
38. Monster World IV
39. Eternal Champions
40. Columns
41. Dynamite Headdy
42. Light Crusader

Koje igre sa ovog spiska bi Vi stavili u Top 5?

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.