Razlike između X Box Series X i XBox Series S

Razlike između X Box Series X i XBox Series S
21. oktobar 2020. 926 pregleda

Razlike između X Box Series X i XBox Series S

Dizajn

Razlike izmedju Xbox X i Xbox S Cena

Ono što nas je najviše iznenadilo jeste da ove dve konzole uopšte ne liče jedna na drugu. Xbox Series X je monolitna zver od mašine, dizajnirana da stoji vertikalno, dok Xbox Series S više liči na svog pprethodnika, Xbox One S, čak ima i sličnu rešetku od gore (kada je u vodoravnom položaju). Tvorci Xbox-a su odlučili da rešetka bude crne boje a konzola bele, što nas na prvi pogled asocira na nekakav zvučnik kada stoji vertikalno.

Procesorska i grafička moć

Razlike izmedju Xbox X i Xbox S Cena

Obe konzole pokreće poseban Zen 2 osmo-jezgarni procesor, stim da će Xbox Series X raditi na 3.8GHz a Xbox Series S na 3.6GHz. Znatno se razlikuju i po grafičkoj moći, X Series će imati 12 TFLOPS (52CUs na 1.825GHz) od RDNA 2 grafike. S Series će imati 4 TFLOPS (20CUs na 1.565GHz) od RDNA 2 grafike. I po RAM memoriji će se razlikovati.

Razlike izmedju Xbox X i Xbox S Cena

Xbox Series X će imati 16GB GDDR6 RAM-a, dok će Xbox Series S imati 10GB. Ray Tracing će podržavati obe konzole, ali će Series X moći da tera igre u full 4K rezoluciji, dok Series S neće moći dalje od 1440p. Obe će imati frejm rate od 60fps, iako mogu do 120fps.

Memorija skladištenja

Razlike izmedju Xbox X i Xbox S Cena

Što se tiče memorije za skladištenje, obe konzole će imati SSD zbog bržeg učitavanja kao i zbog ostalih pogodnosti koje SSD donosi. Xbox Series X će imati 1TB interne SSD memorije. Xbox Series S će imati 512GB SSD zbog uštede, što znači da će obe konzole veoma brzo učitavati igre ali nas je zabrinuo kapacitet S serije jer danas skoro svaka igra zauzima oko 100GB prostora, neke su i mnogo veće od toga, kao npr. Call of Duty: Warzone. Drago nam je što će obe konzole podržavati ekspanziju memorije od 1TB koja će se moći nabaviti odvojeno.

Razlike izmedju Xbox X i Xbox S Cena

Zaključak

Totalno nam je jasno zašto Microsoft lansira dve konzole, kao što je to radio i u prošlosti. Pošto su razlike i više nego očigledne, moramo reći da su obe konzole veoma moćne mašine, kao i to da će se odluka o kupovini svesti na to koliko ste voljni da potrošite.

NA SLEDEĆEM LINKU MOŽETE PORUČITI SVOJU XBOX KONZOLU > (OVDE)

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.