PS4 igre na PS5 konzoli? Odgovorili smo na Vaša pitanja

PS4 igre na PS5 konzoli? Odgovorili smo na Vaša pitanja
12. oktobar 2020. 5365 pregleda

PS4 igre na PS5 konzoli? Odgovorili smo na Vaša pitanja

Koja generacija konzola je podržana od strane PS5 backward sistema kompatibilnosti?

Fokus je na ogromnom broju PS4 igara, više od 99% od više 4.000+ naslova će moći da se igraju na PS5 već od prvog dana. Ovo uključuje igre koje su definisale PS4 generaciju - sve od ekskluzivnih PS4 igara kao što je The Last Of Us Part II i Ghost of Tsushima pa do mnogih drugih blokbaster hitova.

Spider-Man PS5 Igra Cena

Koja je razlika između igranja PS4  igara na PS5 Digital Edition konzoli od igranja PS4 igara na PS5 konzoli sa Ultra HD Blu-Ray čitačem diskova?

Samo igračko iskustvo će biti isto, ali način kako pokrećete igricu će biti drugačiji:

PS5 Digitalna Verzija:

  • Moći ćete da igrate digitalne verzije Vaših PS4 igara na PS5 Digital Edition konzoli. To su već kompatibilne PS4 igre koje ste kupili ili koje planirate da kupite preko PlayStation Store-a na PS4, PS5, preko web-a ili na PlayStation mobilnoj aplikaciji
  • Kako nema čitača diskova na ovoj konzoli, nećete biti u mogućnosti da igrate Vaše PS4 igre koje su na diskovima.

PS5 sa Ultra HD Blu-Ray čitačem diskova:

  • Moći ćete da igrate digitalne verzije Vaših PS4 igara na PS5 Digital Edition konzoli. To su već kompatibilne PS4 igre koje ste kupili ili koje planirate da kupite preko PlayStation Store-a na PS4, PS5, preko web-a ili na PlayStation mobilnoj aplikaciji
  • Moći ćete da igrate Vaše PS4 igre koje su na diskovima.

Kada se budete ulogovali na PS5 sa Vašim nalogom za PlayStation Network, automatski će Vam se prikazati biblioteka svih Vaših PS4 igara na meniju.

Obratite pažnju da Vam je PS5 konzola ažurirana na najnoviju verziju softvera.

SackBoy PS5 Igra Cena

Kakvo će biti igračko iskustvo PS4 igara na PS5 konzoli?

PS4 naslovi postaju još bolji na PS5 konzoli. Povećana brzina učitavanja, kao i Game Boost pružaju unapređen ili stabilniji frame rate. Neki naslovi sa otključanim frame rate-om ili dinamičkom rezolucijom do 4K mogu pružiti veću vernost. Dodatno, PS4 igre će iskoristiti neke od PS5 novih UX karakteristika, ali o tome ćemo malo kasnije.

PS5 VR Cena

Da li su igre za PlayStation VR kompatibilne sa PS5 konzolom?

Da, PlayStation VR igre su među hiljadama PS4 igara koje su igrive na PS5. Uzmite u obzir da igranje PS VR igara na PS5 zahteva PS VR Headset, DualShock 4 bežični kontroler ili PlayStation Move kontroler/e, kao i PS kameru (za PS4) koje se odvojeno prodaju od PS5 konzole. Takođe, PS5 HD kamera nije kompatibilna sa PS VR na PS5, već ćete morati koristiti PS kameru (za PS4) i PS adapter za kameru kako biste uspešno pokrenuli PS VR na PS5. 

A šta sa PS4 igrama koje su na PS Now i PS Plus?

Igre koje su kompatibilne sa PS4 a koje su na PS Now i na PS Plus će moći da se igraju na PS5 konzoli.

FIFA21 PS5 Igra Cena

Da li mogu da strimujem PS4 igre na PS5?

Da, Remote Play od PS4 ka PS5 i PS Now podržava strimovanje. Prednost strimovanja jeste da čuvate Vaš skladišteni prostor na PS5. Uzmite u obzir da strimovane PS4 igre neće koristiti PS5 Game Boost opciju tokom strimovanja.

Kako će PS4 transferi i Game Saves raditi između ove dve konzole?

Možete prebaciti digitalne igre, game podatke i game saves od PS4 konzole na PS5 konzolu koristeći LAN kablove ili povezivanjem preko Wi-Fi mreže. Ako već imate sačuvane podatke vezane za PS4 igru na eksternoj USB memoriji, možete ih prebaciti na PS5 preko te eksterne USB memorije. Ako ste član PS Plus, možete sinhronizovati Vaše podatke od PS4 igre na PS5 konzolu preko cloud storage.

Uzmite u obzir da prebacivanje Vaših PS4 game podataka na PS5 konzolu zavisi od developera same igre kao i to da će se ova mogućnost razlikovati od igre do igre za preko generacijske naslove.

Za Marvel's Spider-Man: Miles Morales, kada igrači budu hteli da unaprede igru sa PS4 na PS5, njihov game save za tu igru će se takođe prabaciti.*

SackBoy: A Big Adventure će takođe podržavati game transfere sa PS4 na PS5 koji će biti uključeni u ažuriranju igre vrlo brzo nakom izlaska ove igre.* 

PS5 Call Of Duty Cold War Cena

Kako ću znati koje PS4 igre nije moguće igrati na PS5 konzoli?

Igre koje su igrive samo na PS4 konzoli će biti označene na PlayStation Store kao “PS4 only”. Posedujemo listu igara koje mogu samo na PS4 da se igraju, kao i informacije vezane za backward kompatibilnost na ovom linku.

*Ako su igrači kupili igre na disku, biće im potreban PlayStation 5 sa HD Blu-Ray čitačem diska kako bi unapredili svoju igru i prebacili svoje game save podatke na PS5 konzolu.

Za sve one koji su zainteresovani za PS5 informacije, PS5 cena, PlayStation 5 datum izlaska i druge zanimljivosti, evo još vesti:

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.
Ognjen
Da li može da se igra karijera u FIFA 21 na ps4