Pogledajte kako će izgledati ljudski likovi u budućim igrama

Pogledajte kako će izgledati ljudski likovi u budućim igrama
11. februar 2021. 62 pregleda

Pogledajte kako će izgledati ljudski likovi u budućim igrama

Uprkos svim modernim grafičkim rešenjima, videoigre je vrlo lako “raskrinkati” u poređenju sa realnosti preko izgleda likova. Iako imamo realistične teksture kože i fizika kose postaje sve naprednija, retke su igre u kojima ljudski likovi izgledaju prirodno. Glavni kamen spoticanja su facijalne animacije, koje su skupe i zahtjevne za izradu.

Epic Games je skoro najavio MetaHuman Creator – alat u sklopu Unreal Engine-a koji može napraviti realistične likove za svega nekoliko minuta –  kao u Simsima. Alat je dostupan kroz aplikaciju koja strimuje sadržaje iz oblaka i omogućava dizajniranje modela likova kroz niz karakteristika, od frizure preko kože pa sve do zuba.

Cilj ovog alata je da se ubrza razvoj likova za igre, ali njegovi tvorci kažu da će mu primena biti i šira. Navodi se tako da će se likovi MetaHuman kreatora moći koristiti kao virtualni voditelji na YouTube kanalu, i sl. A kad smo kod tvoraca, vredi naglasiti da je za MetaHuman alat najvećim dijelom zaslužan novosadski studio 3Lateral koji je već nekoliko godina u vlasništvu Epic Gamesa.

3Lateral je inače učestvovao u razvoju tehnologije koja se koristila u igri Hellblade: Senua’s Sacrifice, a upravo nastavak te igre – Senua’s Saga: Hellblade 2 – će biti jedna od prvih igara koje će koristiti MetaHuman alat.

 

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.