PlayStation VR 2 donosi 4K rezoluciju

PlayStation VR 2 donosi 4K rezoluciju
12. maj 2021. 21 pregleda

PlayStation VR 2 donosi 4K rezoluciju

Portal UploadVR objavio je juče izveštaj pozivajući se na izvore koji su im rekli da je Sony svojim partnerima otkrio tehničke detalje nove generacije PlayStation VR uređaja. Otkrivaju tako da još uvek neimenovani uređaj radi u ukupnoj rezoluciji od 4000 × 2040 piksela (što je 2000 × 2040 piksela za svako oko). Poređenja radi, trenutno najpopularniji VR uređaj na tržištu - Oculus Quest 2 - radi na nešto nižoj rezoluciji od 1832 × 1920 po oku.

Ali veća rezolucija se očekivala i nije iznenađenje. UploadVR pretpostavlja da su iznenađenja moguća i u drugim segmentima. Dakle, pominje se mogućnost upotrebe tehnike praćenja oka / pogleda. Ovo otvara vrata tehnici koja se naziva foveated renderovanje, pomoću koje je moguće posvetiti dodatnu snagu grafičke kartice onome što igrač gleda u datom trenutku, uz istovremeno oduzimanje resursa za izvođenje scena iz perifernog vida. Drugim rečima, deo igre na koji se igrač fokusira mogao bi izgledati bolje nego što to dozvoljavaju tradicionalne performanse.

PlayStation VR 2 4K Nova Tehnologija Blog Cena

Takođe se pominje da bi sledeći PlayStation VR mogao da ima podešavanje nivoa razdvajanja sočiva i haptične vibracije na samom headsetu. Kao što smo već znali, sistem za praćenje položaja kontrolera biće integrisan u sam headset i radiće isključivo preko žice, za razliku od gore pomenutog Oculus Quest 2.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.