Blizzard i tim Overwatcha objavili su proslavu dve godine postojanja koju će njihov šareni hero shooter proslaviti za nedelju dana, 22.maja, uz besplatni vikend za sve, a igra će dobiti i vlastito legendarno izdanje.

Vreme brzo leti, a Blizzard Entertainment je rešio da za ovu proslavu Overwatcha sve igrače i fanove počasti raznoraznim stvarčicama povodom ovog eventa koji će trajati od 22. maja do 12. juna. U ove tri nedelje igračima će biti dostupna kozmetika iz prethodnih događaja, kao i brawlovi, a moći će da isprobaju i više od 50 kozmetičkih itema, uključujući i osam različitih Legendary skinova i tri iz Epic ponude, ali i sve sezonske predmete.
Takođe, specijalno za ovu priliku, Doomfist, Moira i Brigitte su najavlili nove plesne tačke (dance emotes) za proslavu upravo ovog događaja, a stiže i nova Deathmatch mapa zvana Petra i novi kompetitivni mod. Ali to nije sve, Blizzard će 22.maja izbaciti i digitalno izdanje Overwatch legendarnog izdanja (Legendary Edition) koje će osim same igre sadržavati i grupu Legendary, Epic i Origin skinova. Ono što posebno ističemo je da će svi igrači koji se prijave za Anniversary event dobiti bonus u obliku Legendary Anniversary loot kutije u kojoj će se ih obradovati jedan gratis Legendary item. Uz to, za sve one koji nemaju Overwatch, a hteli bi da ga probaju, imaće priliku da to i učine besplatno za vikend od 25. do 28. maja, uz napomenu da igračima koji igraju Overwatch na PlaiStation-u, neće biti potreban PlaiStation Plus account tokom slobodnog vikenda. https://www.youtube.com/watch?v=1rge4Wo508U
Overwatch je za manje od godinu dana prodat u više od 35 miliona primeraka, a zbog odličnih marketinških poteza Blizzarda igra je više puta završila u velikim medijima. Iako je igra redom osvajala velike nagrade i stoga prihvaćena odlično od strane publike i kritike, puni potencijal bi trebalo da ostvari tek iduće godine. Naime, Blizzardov projekt Overwatch League bi trebalo da bude potvrda da je Overwatch stvarna revolucija u esportu.