Ovako će izgledati novi kontroleri za PlayStation VR na PlayStationu 5

Ovako će izgledati novi kontroleri za PlayStation VR na PlayStationu 5
19. mart 2021. 67 pregleda

Ovako će izgledati novi kontroleri za PlayStation VR na PlayStationu 5

Iz Sonyja su nedavno najavili kako rade na sledećoj generaciji PlayStation VR uređaja za PS5 konzolu. Tim povodom otkrili su da za taj PS VR 2 razvijaju potpuno nove kontrolere. Danas znamo kako će ti kontroleri izgledati i koje će ih osobine krasiti.

Idemo prvo s izgledom, odnosno dizajnom i ergonomijom. Kontroleri za VR dolaziće u paru – dizajnirani svaki za po jednu ruku. Za razliku od Move kontrolera, imaće sve tastere kao i klasični kontroler za PlayStation, s time da je raspored tipki malo drugačiji. L1/R1 dugmići su na bočnoj strani kontrolera i zovu se Grip tasteri, dok su iks, kvadrat, krug i trougao razdvojeni – dva na levom i dva na desnom kontroleru.

Sony PlayStation VR 2 Kontroler Cena

Sam kontroler ima sferični oblik u koji stavljate ruke. Za sada se čini da se kontroler mora stalno držati, ali je moguće da će u konačnom izdanju imati vezicu uz koju bi se mogao zavezati oko ruke, slično kako imaju brojni drugi kontroleri za VR uređaje. Interesantno, kontroleri su predstavljeni u crnoj boji, što je totalna suprotnost od standardnih boja PlayStationa 5 (bele i plave).

Baš kako smo i pretpostavili, ovaj kontroler za PS VR će preuzeti neke osobine DualSense kontrolera za PlayStation 5. Tu su adaptivni okidači (triggers) tako da igrač može osetiti otpor/pritisak pod prstom, zatim biće i haptičkih vibracija, ali za sada je nejasno na kojim sve površinama.

Sony PlayStation VR 2 Kontroler Cena

Ono što je novost za PlayStation VR je podrška za detekciju gestiju prstima, odnosno prepoznavanje dodira. Prate se područja koja obuhvataju kretnje tri prsta: palca, kažiprsta i srednjeg prsta. Novost je da kontroleri neće imati svetlosne delove – što verovatno znači da neće tražiti PS kameru.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.