Nintendo Switch je i zvanično HAKOVAN!

Nintendo Switch je i zvanično HAKOVAN!
25. april 2018. 101 pregleda

Nintendo Switch je i zvanično HAKOVAN!

Sećate se nedavne priče o tome kako je u toku razvoj novog i snažnijeg Nintendo Switch-a? E pa upravo ćete saznati zbog čega bi se ovako nešto moglo vrlo brzo i obistiniti.

Početkom ove godine već smo videli neke primere da je Nintendo Switch hakovan ali, bukvalno do juče nismo pouzdano znali o kakvoj vrsti exploita je tačno reč i da li bi Nintendo na lak način mogao rešiti ovaj problem. Ono što se juče dogodilo upućuje na to da je situacija za Nintendo gotovo bezizlazna te da se “rupa” ne može zakrpiti sve dok konzola koristi Nvidijin Tegra X1 procesor. To znači da je reč o hardverskom propustu, najverovatnije u samom dizajnu SoC-a.

Juče se tako već pojavilo nekoliko različitih hakova koji su samo dodatno dolili ulje na vatru.

Poznate hakerske grupe, fail0verflow i Kate Temiko nisu propustili priliku da isprobaju svoje veštine takođe. Kako fail0verflow piše na svom blogu, uvek se u ovakvim situacijama dvoume da li da hack konzole učine dostupnim javnosti, jer tako nešto po pravilu otvara vrata pojavi piraterije. Ali, poslednjih dana postalo je izvesno kako će loš hardverski dizajn Tegra čipa kad-tad biti iskorišćen, pa su ipak odlučili sve da podele. Najzanimljiviji podatak je ipak taj da su o svemu ovome Nintendo i Nvidia bili obavešteni još pre tačno tri meseca, i to od strane hakerskih grupa (prilično plemenito od njih), međutim kako od Nintenda niko od njih nije dobio nikakav odgovor desilo se baš ovo. Druga zanimljivost je i ta da su baš u tom periodu, počele "leak-ovati" informacije o razvoju novog Switch-a koji bi vrlo brzo trebao zameniti postojeći. Sada je već 100% sigurno da je Nintedno sam lansirao takve priče budući da je jedino rešenje za ovu situaciju zamena Tegra čipa novim. Sada je tako otvoren put developerima homebrew aplikacija, ali i piratima, da od Switcha naprave otvorenu platformu kakvu Nintendo nikada nije hteo. U prvodu, Switch sada već bukvalno možete koristiti za sve što poželite, a ovaj video to dodatno potvrđuje: https://www.youtube.com/watch?v=KBCkpEdvqDo
Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.