Ovaj vikend smo igrali Spyro Reignited Trilogy na Nintendo Switch konzoli!

Ovaj vikend smo igrali Spyro Reignited Trilogy na Nintendo Switch konzoli!
16. septembar 2019. 184 pregleda

Ovaj vikend smo igrali Spyro Reignited Trilogy na Nintendo Switch konzoli!

Skoro svaki mesec u proteklih par godina dobijamo remasterovanu verziju neke igre koja je u prošlosti bila popularna. Neke od njih uopšte ne zaslužuju remaster, a za druge, nakon objave prvog trailera, nismo mogli da dočekamo dan izlaska.

Spyro 2  

Prošla je tačno 21 godina od izaska jedne od najuticajnijih platformera i kompletno remasterovan Spyro Reignited Trilogy konačno je stigao i za Nintendo Switch. Reignited Trilogy sadrži tri igre: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! i Spyro: Year of the Dragon, sve tri remasterovane za nove generacije konzola. Videli smo kako igra izgleda na PlayStation 4 i Xbox One konzolama, prelepe boje, odlična grafika, nove animacije... malo je reći da smo bili oduševljeni kad smo je upalili po prvi put nakon toliko godina!

Spyro 3 

Nintendo Switch je izašao trećeg marta 2017. godine sa naslovima kao što su Legend of Zelda: Breath of the Wild i Super Mario Odyssey, naslovi koji su nas naterali da se zaljubimo u ovu malu i poprilično opasnu mašinu. Prednost Nintendo Switch-a u odnosu na ostale konzole ove generacije je ta što vašu konzolu i igre možete poneti sa sobom i igrati ih gde god želite, a prednost Spyro igara je ta što igru možete igrati satima bez prestanka, ali isto tako, ako nemate mnogo vremena možete je igrati nivo po nivo. Nivoi ne traju dugo i iz tog razloga kombinacija Spyro igara i Nintendo Switch konzole nam se sviđa više nego ikad!

Spyro 4

Grafika na PlayStation 1 konzoli

Grafika, muzika i glasovna gluma, najviše podsećaju na neki Piksarov film, dok sam gameplay podseća na 3D Super Mario igre, što ovu igru izdvaja od drugih u svojoj kategoriji, čini je prelepom i jedinstvenom, a jednostavan gameplay u kombinaciji sa tajnama koje čekaju da budu otkrivene, pogodan za sve uzraste, ne samo za mališane.

Osim ogromnog poboljšanja grafike, igra dobija poboljšanje i u komandama, ovaj put možete da kontrolišete kameru (za razliku od PS1 verzije), što znatno olakšava i prilagođava igru 2019. godini. Spyro je tu da testira naše gejmerske sposobnosti, polako nas upoznaje sa komandama, svetom, zmajevima koje treba da oslobodimo, protivnicima itd.

Kako napredujemo kroz svetove tako se i protivnici menjaju, zagonetke postaju postepeno teže, dijamante je teže pronaći kako bi završili nivo 100% i slično, sve to utiče na nas da budemo uporni, kreativni u traženju rešenja, i spretniji. Spyro 5

Grafika, zvuk i jedinstven gameplay čine ovu igru obaveznom za svakog ko voli platformere.

Svaki zmaj kog oslobodite ima zanimljivu ličnost, odličnu glasovnu glumu, a neki su toliko interesantni da bi mogli napraviti posebnu igru samo za njih!

Spyro 6

Jedan od mnogobrojnih zmajeva koje je potrebno osloboditi

Dizajn nivoa je nakon 20+ godina pokazao šta je činilo ovu igru toliko dobrom, nažalost malo igara je išlo ovim koracima, ali na našu sreću tu je remaster. Osećaj zadovoljstva kad konačno dohvatite deo nivoa koji vam se činio nemogućim je uvek tu, a ako niste u mogućnosti da savladate neke od prepreka i kompletirate nivo 100% budite bez brige, igra od vas to ni ne zahteva. U svakom svetu postoji nešto što se od vas traži kako bi mogli da pređete u drugi svet (npr. oslobodite 15 zmajeva, sakupite 5 zmajevih jaja, 4000 dijamanata itd.), zahtevi za prelazak u drugi svet su poprilično jednostavni što će omogućiti i najmlađim igračima da uspešno pređu igru, dok za one koji žele izazov od igre postoje brojne tajne, skriveni zmajevi koje treba osloboditi, lokacije do kojih je naizgled nemoguće doći, što čini ovu igru pogodnom za sve ljubitelje platformera, od najmlađih koji žele da skakuću sa Spyrom po svetu i skupljaju dijamante, do gejmera koji žele ozbiljan izazov. Srešćete se povremeno i sa Boss borbama u igri, koje deluju teško ali posle malo vežbanja se završe poprilično brzo i lako.

Spyro 7
Toasty je prvi boss u igri

Port za Nintendo Switch konzole je grafički identičan drugim konzolama, što je poprilično impresivno imajući u vidu dimenzije konzole, a način na koji su uspeli to da urade je smanjenjem rezolucije. Rezolucija je niža u odnosu na PS4 i Xbox One, i primetni su padovi frejmova kad je previše detalja i efekata na ekranu.

 Spyro 7

Neke od scena ostavljaju bez daha

Iako ovaj port nije savršen, pored niže rezolucije i u retkim situacijama nestabilnih frejmova, Spyro Reignited Trilogy port za Nintendo Switch konzole je i više nego odličan zbog mogućnosti igranja naše omiljene igre u „handheld“ modu, u autobusu, na putovanju, pa čak i na pauzi na poslu, što je nešto o čemu smo do sad mogli samo da maštamo i nešto što će ovu konzolu i ovaj port igre činiti posebnim i boljim u odnosu na druge u ovoj generaciji.

Iskreno se nadam da ćemo videti još nešto iz laboratorije Toys For Bob studija za Switch konzole, a Spyro Reignited Trilogy je obavezno štivo za svakog ljubitelja platformera.

Testirao: Miloš Štrbac

SVOJ PRIMERAK MOŽETE NABAVITI OVDE - SPYRO REIGNITED TRILOGY

KUPI ODMAH

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.