Nintendo LABO je totalni FAIL?

Nintendo LABO je totalni FAIL?
2. maj 2018. 11 pregleda

Nintendo LABO je totalni FAIL?

Prodajni rezultati tokom prvog vikenda ne pokazuju dobru sliku za Nintendo Labo, inovativnu kartonsku zabavu za Switch konzolu.

Nintendo Labo je nešto što je zanimljivo u teoriji, ali u praksi ima vrlo male šanse da postane popularan proizvod. Za one koji ne znaju, radi se o igri / aplikaciji koja Joy Con kontrolere i samu Switch konzolu može iskoristiti na različite domišljate načine uz pomoć kartonskih slagalica. Switch konzola na taj način može postati klavir, štap za pecanje i sl. Koliko god se to činilo super po opisu, teško je verovati da će mlađi uzrasti igrača biti oduševljeni slaganjem ovih stvari (a njihovi roditelji pogotovo), a i sam karton je u pravilu potrošna roba – dovoljno je da jednom stanete nogom na nešto i zabavi je kraj.
https://www.youtube.com/watch?v=8SAKdoV0l9w
Zato i ne čudi što Nintendo Labo nije ostvario instant uspeh po izlasku na tržište. Na tržištu Velike Britanije Labo je prošle nedelje zauzeo treće mesto na listi najprodavanijih igara. Nije to loš rezultat, ali nije ni dovoljan da bi se merio sa Far Cry 5 i God of War-om. S druge strane, u Japanu je prošle nedelje prodato oko 119K primjeraka Nintendo Laboa, što isto tako nije loše, ali je tek 30% količine koja je isporučena na tržište. Ne zna se da li je Nintendo na tržište isporučio više primeraka Laba nego što je predvideo da će se prodati, ali za kompaniju ovo nije tipična situacija jer se njihovi proizvodi uglavnom razgrabe u roku nekoliko dana čim krenu u prodaju. Tako da sve ustvari zavisi od toga kako Nintendo tumači ove brojke. Ovo im svakako ne bi bio prvi takav FAIL (Nintendo WiiU) u karijeri.
Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.