Ako ste mislili da ste već videli sve što battle royale žanr može da ponudi, prevarili ste se. Upoznajte Battle Royale Soccer.

Nakon uspeha PUBG-a i Fortnite-a prošle godine, znali smo da će 2018. definitivno biti u znaku battle royalea… I znali smo da to nije nužno loša stvar, samo se trebala pojaviti neka interesantna ideja koja battle royale izdvaja od ostatka ponude. Jedan od kandidata za to je i Battle Royale Soccer – fudbalski battle royale. Radi se o eksperimentalnoj igri, ali i vrlo zanimljivoj kombinaciji ova dva žanra. Kao i u normalnom fudbalu, u battle royale soccer-u cilj je dati gol protivniku i sačuvati svoju mrežu. Ali, ovde na teren izlazi stotinu igrača, sa stotinu golova i otprilike isto toliko lopti.
https://www.youtube.com/watch?v=UxpmnClpRUI
Koncept je zapravo vrlo jednostavan – za vreme trajanja jednog meča na raspolaganju vam je ograničen teren po kojem se možete kretati. Cilj vam je obraniti svoj gol i tako preživeti do narednog meča kada se teren smanjuje zajedno sa brojem igrača. Oni koji su primili gol u prošloj rundi – otpadaju. Ova jednostavna, ali vrlo zarazna igra, napravljena je za potrebe takmičenja Ludum Dare 41 i još uvek nije dovršena, ali potpuno je besplatna pa ako je želite isprobati, možete to učiniti već u samom browseru na OVOM LINKU!