Microsoft Flight Simulator igra izlazi 2020. godine. Uživajte u letenju kroz svet izgrađen u neverovatnih 2 PETABAJTA podataka.

Zahvaljujući modernim tehnologijama i udruživanjem snaga sa drugim kompanijama, virtualni piloti u budućem Flight Simulatoru praktično neće moći da razlikuju virtuelni i realni svet! Ova igra definitivno izgleda kao prva next-gen igra!

Umesto računarskih generisanih mapa, podaci će se preuzimati iz Bing Maps-a, a proces mašinskog učenja obezbediće kreiranje potpuno realističnog ambijenta letenja.

Pogledajte kako izgleda kreiranje meteoroloških uslova u novom MFS-u.

I to nije sve! Microsoft je sklopio partnerstva sa meteorološkim kompanijama odakle će se preuzimati pravi vremenski podaci u realnom vremenu! Ali ni to nije sve! Partnerstvo je napravljeno i sa kontrolama leta odakle će se preuzimati putanje i vremenski rasporedi pravih aviona. Ako na sve to dodate da je u izradi učestvovao i Asobo Studio koji je 2009. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za "najveću površinu u igrama za konzole" (F.U.E.L) jasno je da nas čeka fenomenalna simulacija.

Flight Simulator omogućava Vam da sednete u realistične kokpite i da iz njih vidite pejzaže kao što bi videli da sedite u kokpitu pravog aviona i to u realnom vremenu

Pred vama će biti implementirano više od 40.000 aerodroma širom sveta, a digitalizovano je oko 510 miliona kvadratnih kilometara naše planete. 

Da li će Microsoft Flight Simulator moći da se igra i na konzolama?

Prema najavama, novi MFS će se prvo pojaviti na PC računarima, a kasnije će biti dostupan i na XBOX konzolama.