Koja igra je dobila titulu najbolje igre za 2022. godinu?

Game Centar Game of the Year Blog
10. decembar 2022. 1124 pregleda

Koja igra je dobila titulu najbolje igre za 2022. godinu?

Na ovogodišnjem Game Awards 2022 događaju su mnoge igre bile u trci za prvo mesto, ali samo jedna je zapravo i postala najbolja igra ove godine. Gejmerima je svakako ovaj događaj odvukao malo pažnje, kako bi ispratili da li je baš njihova igra bila na prvom mestu i da li je dobila “gejmerski Oskar”.

Na prvom mestu se nalazi igra Elden Ring, koja je napravljena od strane studija FromSoftware! Prilikom uručivanja ove nagrade, Hidetaka Mijazaki je izjavio da je sama igra bila poprilično kompleksna za izradu, da im je trebalo ponekad i previše vremena za sitne detalje, ali da je vredelo. Pored toga, za sada Hidetaka nije potvrdio pravljenje nove igre koja će ličiti na Elden Ring, ali svakako im je ova nagrada donela veliki hajp, tako da možda uskoro možemo da očekujemo nešto slično na našim konzolama! Pored glavne nagrade, ova igra je odnela i druge pehare za najbolji art direction, rolplejing i za režiju. S obzirom da je ovaj studio pravio i svima poznatu igru Sekiro: Shadows Die Twice, koja je 2019. godine odnela još jedan glavni pehar, očekivanja su nam poprilično visoka za naredne godine!

Elden-ring-blog-post

Za sve one koji još nisu imali prilike da je zaigraju, Elden Ring je akciona igra koja je dostupna na sledećim platformama: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S. U igri možete da upravljate glavnim likom, a vaš zadatak je da se vratite u Elden Ring (svet koji je uništen) i postanete novi Elden Lord. Igrači imaju priliku da igraju iz trećeg lica dok putuju kroz interaktivni otvoreni svet. Sam gejmplej nas podseća na igre iz Souls serije, verovatno zato što razne borbe sa kojima se susrećete kroz igru, vam pružaju da koristite različita oružja, magije, pa čak vam daje mogućnost i da jašete. Neki bi rekli da je veoma jednostavan zadatak, ali prilikom igranja ćete videti zašto je upravo postala najbolja igra ove godine! Otvoreni svet, grafika, priča, sve u ovoj igri je pravljeno tako da vas ne ostavi ravnodušnim.

PORUČI SVOJ PRIMERAK!

Odmah iza Elden Ringa se nalazio najnoviji God of War Ragnarok. Bilo je poprilično teško proglasiti pobednika, jer su nas obe igre oduševile! Iako nije odneo titulu Game of the Year, God of War Ragnarok je dobio nagrade za najbolji narativ, najbolji audio dizajn, najbolju inovaciju u pristupačnosti, kao i za najbolju akcionu avanturu. Svakako nisu otišli kući praznih ruku!

Elden-ring-blog-post

Posle četiri godine čekanja, najzad smo dobili priliku da zaigramo završetak Nordijske sage Kratosa i njegovog sina Atreusa i malo je reći da je igra uspela da ispuni sva naša očekivanja! Neverovatna priča, grafika pravljena za konzole novijih generacija, a Nordijski bogovi ni ovog puta nisu bili onakvi kakve smo očekivali! Ako niste do sada imali priliku da zaigrate najnoviji God of War, pripremite se za emocionalne scene koje će vam pomoći da shvatite priču mnogo dublje, da shvatite potpuni odnos Kratosa i njegovog sina koji prolaze kroz fizičke i emocionalne borbe. Kratos je ovoga puta mnogo brži, što daje mogućnost da se brže krećete po vertikalnim elementima borbenih arena (tu spadaju penjanje i spuštanje), a sami developeri su ovoga puta dali mogućnost igračima da aktiviraju i efektivne napade tokom ovih skokova. Pored toga, imaćete priliku da vidite kako je ceo borbeni sistem poboljšan, dok su štitovi dobili najveće izmene. U prošlom delu, retka mana koja se pojavila je mala raznovrsnost između protivnika, minibossova, kao i velikih bossova, a u Ragnaroku je potpuno drugačija priča. Kampanje su sada ispunjene različitim borbenim izazovima, dok protivnika ima drastično više i dolaze u svim veličinama, kao i sa različitim napadima.

PORUČI SVOJ PRIMERAK!

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.