ZVANIČNO! Sony 5 od zime 2020 u prodaji! Koja će biti cena konzole?

ZVANIČNO! Sony 5 od zime 2020 u prodaji! Koja će biti cena konzole?
9. oktobar 2019. 41 pregleda

ZVANIČNO! Sony 5 od zime 2020 u prodaji! Koja će biti cena konzole?

ZVANIČNO! Jedni od vodećih ljudi Sony- ja Jim Ryan i Mark Cerny potvrdili su špekulacije - Sony PlayStation 5 (PS5) stiže nam iduće zime. 

Za sada su potvrdili samo šture informacije, ali ovo je što sa sigurnošću znamo.

Kada izlazi Sony PlayStatation 5?

Sony PlayStation 5 izlazi sledeće zime 2020. godine, tačnije tokom "holiday season"-a u Sjedinjenim Američkim Državama (prim.aut. Novembar-Decembar). 

Da li će PS5 podržavati Ray Tracing?

Da! Potvrđeno je da će Sony podržavati Ray Tracing, kompleksnu tehnologiju kombinacije zvuka i boja. Više o toj tehnologiji možete pogledati na sledećem klipu:

Da li će Sony 5 imati igre na fizičkim diskovima?

Da! Fizičke igre na diskovima moćiće i dalje da se kupuju a dolaziće na 100GB diskovima. 

Da li će Sony PlayStation 5 moći da pušta 4K filmove?

Da! PS5 imaće 4K Blue Ray drive.

Da li će HDD na biti zamenjen sa SSD na PS5?

Da! Ovo se znalo i dosta ranije. Naredne generacije konzola, umesto HDD u svojim kućištima imaće ugrađen SSD što će značajno ubrzati igre. Pogledajte na sledećem primeru razlike u odnosu na Spidermana na PS4 PRO konzoli i na PS5. 

Da li posle DualShock 4 stiže - DualShock 5 džojstik?

Sony definitivno dobija novi gamepad, ali još uvek nije poznato da li će se on zvati DS5. Ipak, neke tajne su želeli da otkriju. Ono što se sa sigurnošću zna jeste da će džojstik imati adaptivne trigere. Šta to znači? Primera radi, pucanje recimo lukom i strelom sada će izgledati mnogo realnije, dok ćete pucanjem iz mitraljeza ili puške definitino osećati veću razliku. Takođe, imaće haptic feedback. Malo je teže za objasniti, ali recimo da ćete imati veći otpor na džosjtiku ukliko se krećete kroz vodu, ukoliko padate sa zgrade, itd... Zvučnik na džojstiku imaće veću snagu. 

Ostale zanimljivosti u vezi PS5?

Sony 5 imaće pametniji power-saving mode, AMD Navi processor i podršku za 8K Ultra HD. Takođe, stiže nam još jedna odlična stvar. Više nećete morati da instalirate kompletu igru, već ćete imati mogućnost da "secirate" instalaciju. Da instalirate samo multiplayer, kampanju, itd. 

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.
Aleksandar
Koja ce otprilike biti pocetna cena Ps5
Nenad
Brža je definitivno, ali stavite SSD u PS4, kao što sam ja uradio, i radi kao PS5. Kada izađu nove igrice za PS5, e tu će već biti razlike. Hvala.
Sinisa Djukic
Kada se moze ocekivati ps 5