GTA 6 nam stiže sledeće godine?! Netflix Narcos kao inspiracija

GTA 6 nam stiže sledeće godine?! Netflix Narcos kao inspiracija
9. jul 2019. 1430 pregleda

GTA 6 nam stiže sledeće godine?! Netflix Narcos kao inspiracija

Od izlaska GTA 5-ice je prošlo skoro 5 godina, a to je u istoriji GTA igre do sada najduži period u kom nije objavljena ni jedna nova igra. Nažalost, većina informacija koje se pojavljuju na internetu su lažne, jer GTA 5 je najavljen 3 godine posle izlaska četvorke, dok o GTA 6 još uvek nema zvaničnih informacija. Cela Srbija igra peticu, ne sumnjamo da svi iščekuju šesticu kao "ozeblo Sunce" stoga evo nekoliko novih informacija i špekulacija.

Prvo i najbitnije mnogi od vas nas pitaju "DA LI POSTOJI GTA 6???"

Odgovor je još uvek NE.

S druge strane, toliko glasina se pojavilo, pa smo ipak odlučili da par podelimo sa vama, jer je velika verovatnoća da su možda i tačne. Navodno na igri se radi još od 2015. Godine i to pod projektom nazvanim Project Americas. Postmatrajući taj naslov, možemo da zaključimo da igra može da poveže više različitih gradova, jer se spominje Vice City (Miami) koji se nalazi u Severnoj Americi, pojavljuje se i novi fiktivni grad u Brazilu koji je rađen po uzoru na na Rio de Janeiro, zatim Kuba tj. Havana. Navodno, igra je smeštena u nekoliko različitih dekada, sa početkom u sedamdesetim godinama. Glavni lik će se navodno zvati Ricardo, a njegova jedina i osnovna želja je da se obogati na prodaji droge. Švercovanje droge, kao i razni poslovi koji se odvijaju između Amerikanaca će biti u samom fokusu priče ove igre i ona će biti podeljena na nekoliko delova (poglavlja), a jedno od njih bi navodno trebalo biti smešteno u zatvor kao što je Guantanamo Bay.

Jedna od većih glasina, koja je ovoga puta vezana i za Netflix, je priča da se serija koja se pojavljuje pod nazivom Narcos, u kojoj se priča o Pablu Escobaru, koristila kao glavna ideja i inspiracija za Grand Theft Auto 6.

Još jedna novina koju možemo da očekujemo je da će Rockstar napraviti igru u kojoj će veći deo Vice Cityja biti na engleskom jeziku, dok će likovi iz Južne Amerike pričati svojim jezikom. Pojam vremena će u novom delu GTA biti veoma bitan, jer će se radnja cele igre odigravati kroz nekoliko godina i mesta u kojima će se radnja dešavati će se menjati, ali ne samo izgledom. Ako volite starije automobile, GTA će vam navodno dati odličan razlog zašto biste trebali da ih čuvate. Naime, spominje se da će vozila dobijati na vrednosti kako budu postajala starija, što znači da ako sačuvate neke određene modele, moćićete da dobijete poprilično dobru sumu novca.

Grand Theft Auto 6 će postati realističniji, ali opet ne kao Red Dead Redemption 2 gde morate da se hranite i održavate higijenu, već će preuzeti neke elemente realističnog sveta koji se pojavljuju u prethodnih igrama, kao što su LA Noire i Max Payne. Ako već idemo ka tom realističnom pogledu, još jedna novina koja bi trebala da se pojavi je upravo ta da nećete moći više da nosite mnogo oružja na sebi odjednom, a to su preuzeli od RDR 2, gde ćete moći da ostavite sve u vašem vozilu. Takođe, mnogo toga će zavisiti kako od vremena, tako i od vremenskih uslova sa kojima ćemo se susretati, kao što su poplave i uragani.

Kada je reč o grafici koju možemo da očekujemo u novom delu, zasigurno neće biti toliko impresivna kao NaturalVision mod koji se pojavljuje u prethodnom delu GTA igre. Uz nekoliko naprednih modifikacija na GTA 5 igri, ona bi mogla da postane jedna od najlepših igara sadašnjice, kada je reč o grafici, kao i o detaljima koje igra ima. Neke od takvih modifikacija možete videte u Los Santos-u, jer ovde je uloženo preko 3600 sati, kako bi grad što više izgledao kao realna slika Los Angeles-a.

Prema neslužbenim informacijama, postoji velika verovatnoća da će se GTA VI pojaviti kad i konzole nove generacije, što je sledeće godine. Drugim rečima, igra neće moći da se igra na PlayStation 4 niti Xbox One platformi. Tačan datum izlaska još uvek se ne zna, cena će verovatno biti redovne, a ne sumnjamo da će prodaja biti jednaka kao kod prethodnog dela. 

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.
Petar
Da li će se moći izgradi na PC-u