Ne znamo u kom pravcu će ići buduće igre iz serijala Assassin’s Creed, ali sada je jasno da priče za njih neće pisati dosadašnji kreator Darby McDevitt. On je juče objavio kako napušta Ubisoft nakon punih deset godina i da se planira posvetiti novim avanturama.

Assassins Creed Valhalla Cena

McDevitt je tokom svog boravka u Ubisoftu bio izuzetno posvećen priči Assassin’s Creed serijala. Počeo je kao scenarista igara AC Discovery i Bloodlines za mobilne platforme, a to ga je odvelo do istaknute pozicije glavnog pisca AC Revelationsa i AC4: Black Flaga. Nakon toga je bio ko-autor priče za AC Unity pa je imao posao narativnog reditelja najnovije igre u serijalu, Assassin’s Creed Valhalle.

Iako McDevitt nije jedini pisac igara Assassin’s Creed u Ubisoftovom timu, njegovo dugogodišnje iskustvo definitivno nije lako zameniti. Kako se Assassin’s Creed još uvijek odnosi na sagu staru 14 godina, ovo je priča velikih razmera, izuzetno složena za „žvakanje“ u celini. Ko nasledi zadatak da nastavi priču o likovima koji se vraćaju u moderno doba 14 vekova kasnije - neće mu biti lako.