Švedske su se mašine probudile i pobunile protiv čovečanstva u novoj igri kreatora Just Cause serijala. Pripremite ekipu!

Kreatori Mad Max i Just Cause igara najavili su svoj sledeći projekat. Zove se Generation Zero i kooperativna je pucačina smeštena u otvoren svet. Tematski pripada naučno-fantastičnom žanru, a stilski kopira osamdesete godine. Zaplet Generation Zeroa na prvu loptu zvuči simpatično. Divlje mašine vrebaju švedskim selima! Netko ih treba zaustaviti koristeći taktike gerilskog ratovanja. Taj neko ste vi i još troje drugih igrača, ako želite igrati kooperativno, ili sami ako želite Rambo pristup.
https://www.youtube.com/watch?v=L6kheRkaT7Q
Igra će koristiti isti APEX engine iz Just Cause igara (nadamo se uz mnogo bolju optimizaciju), a biće u stanju stvarati nepredvidive vremenske uslove, kompleksno ponašanje veštačke inteligencije, simulaciju balistike i sve ostalo u šta ćemo verovati kada to vidimo u akciji. Generation Zero svoj će otvoreni svet simulirati sa trajnim posledicama, a developeri kao primer navode da igra neće stvarati nove protivnike svaki put kad u nju uđete, pa npr. ako jednog neprijatelja oštetite a on pobegne, tu ćete štetu na njemu videti kada ga ponovo sretnete. Generation Zero u planu je za PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme, a trebao bi izaći u 2019. godini.