FIFA 20 ili PES 2020, koji je vaš izbor?

FIFA 20 ili PES 2020, koji je vaš izbor?
1. jul 2019. 104 pregleda

FIFA 20 ili PES 2020, koji je vaš izbor?

FIFA 20 nam stiže 27. septembra ove godine, a ono šta je EA spremio za nas ove godine je sasvim nešto novo. Naime pojaviće se mod Volt Football koji će predstavljati Fifa Street ali unutar Fife 20 koju očekujemo. Ono što je zasigurno je da će stadioni biti zamenjeni manjih terenima, koje možemo da povežemo sa ulicama, kavezima, krovovima zgrada i lokalnih igrališta. Takođe, doćiće i do smanjihvanja broja igrača na terenu i u ovom modu ćemo moći da igramo 3v3, 4v4 ili 5v5, a moćićemo da izaberemo i da nemamo golmana. Ovaj mod će nam takođe omogućiti i promenu izgleda naših igrača, kao što je recimo uređivanje kose, odeće, tetovaža i sličnog. Volt Football mod nam donosi mnogo prednosti i kada je reč o gameplay-u, a to je da će ppostojati brdo atraktzivnih dribling poteza, provociranje protivnika kao i korišćenja zida. Ono na čemu je EA stavio naglasak ovog puta je upravo građenje dream tima, a to ćemo moći da radimo tako što regrutujemo igrače koji su iz poraženih timova. Pored toga, očekuje nas i sjajna online igra, kao i mnoga takmičenja gde ćemo moći da se rangiramo u dve različite divizije. I svakako jedna od bitnijih sitnica je da Volta Football mod neće biti dostupan u verziji igre koja se pojavljuje na Nintendo Switch konzoli, već će se pojaviti isključivo na PC, XboxOne i PlayStation 4 platformama.

Ali ako ste mislili da je EA zaboravio na onaj stari i pravi fudbal na travi, tu ste se prevarili. Naime, ove godine glavni fokus če biti postavljen na ručnu kontrolu. Primer za ovo je, da će naši suigrači, koji će biti kontrolisani našom mašinom, manje učestvovati u odbrani već će pokušavati da precizno oduzmu loptu. Što znači da će igrači imati više vremena i prostora dok kontrolišu loptu, te će zbog toga dolaziti više u situacije 1 na 1. postizanje golova u ovakvim situacijama će biti mnogo lakši, dok s druge strane teže će biti izvan šesnaesterca. Pored toga nas očekuje i temeljna promena slobodnih udaraca, uključujući i penale. Očekuje nas i povratak indikatora za ciljanje, ali će zbog toga udarci biti malo komplikovaniji i moraćemo više da vodimo računa o okretanju lopte prilikom udarca. Ono što je EA Sports potvrdio je da će fizika lopte u novoj fifi biti potpuno promenjena, kako bi bila realističnija. Gledano sa te strane, možemo čekivati više načina odbijanja lopte od telo igrača, ali i mnoge varijavije prilikom udarca iste. Više detalja o gejmpleju kao i modovima Fife 20, nas očekuju za dva meseca, dok nas u ovom mesecu očekuje priča o novitetima Career moda, a u sledećem mesecu dobijamo informacije o Ultimate Timu, kao i o tome kako izgleda gejmplej Volta Footballa. S druge strane, kada je reč o specifikacijama, Nintendo igrači mogu da očekuju Legacy ediciju, što znači da dosta informacija koje su najavljene za novu Fifu, se neće odnositi i na Switch, već će mali broj promena na postojećoj Fifa igri biti promenjen. Pored toga, što igra izlazi u isto vreme za sve platforme, igrači na PC uređajima će moći da pristupe igri nedelju dana ranije (19.09.), ali samo ako budu pretplatnici Origin Access Premiere usluga. Ostali igrači koji poseduju Access model će moći da zaigraju Fifu 20 istog datuma, ali samo na 10 sati.

S druge strane imamo PES 2020, koji isto očekujemo ove godine ali ono što nije očekivano je da će Konami promeniti naziv igre na eFootball PES 2020. Ali nemojte tugovati, to je idalje PES. Šta nas očekuje ove godine u PES-u? Odgovor je sasvim jednostavan,  a to je da svega ima po malo. Konami je ove godine sarađivao sa Andresom Iniestrom kako bi poradio na autentičnosti virtuelnog fudbala. S tim rečeno, možemo da očekujemo da će u gejmpleju postojati veći prostor za greške, jer su ipak igrači ljudi. Još jedna velika novina, je da se uvodi tehnika finog driblanja, tehnika blokiranja fudbalera u sendvič, ali i lopte. Preciznost dodavanja i upućivanja udaraca će od sada biti mnogo veća, što znači da udarci neće biti jednaki kada dodajete loptu sami i dok ste pod pritiskom suparničkih fudbalera. Saigrači će na terenu biti svesniji toga ko ima loptu kod sebe, te će se ponašati skladno sa veštinama tog igrača. Primer za ovakvu situaciju je, da igrač koji ima loptu kod sebe poseduje takođe i izvrsne veštnije u driblovanju, to znači da će se suigrači rasporediti po terenu tako da mu ne smetaju, jer očekuju od njega driblovanje. Takođe nas očekuju i Ronaldinove smisalice, a to je da loptu možete da postavite i na leđa.

Kada je reč o modovima koje možemo da očekujemo u igri, svakako će Master Liga dobiti svoje velike obnove (kao i svake godine do sada). Konami je veliki fokus ovog puta stavio na likove menadžera ili trenera, tako da oni više neće izgledati kao roboti. Imaćemo mogućnost korišćenja 3D skeniranih modela raznih menadžera kao što su Maradone, Cruyffa i mnogi drugi. Takođe, očekuje nas i više opcija prilikom postavljanja pravila za transfere, a tu se naravno računa i kreiranje sponzorskih logotipa, koji će se pojavljivati na leđima menadžera za vreme press konferencija. Master Ligu očekuje niz filmskih režiranih animacija, a jedna od njih je svakako trava, koja će dobiti dubinu. eFootball PES 2020 možemo da očekujemo 09. septembra i ona će se pojaviti na PC (Steam), PlayStation 4 i Xbox One platformama.

Da li ste se odlučili ?

Rezervišite Vaš primerak na vreme - FIFA 20 - pre-order - klik na link:

Rezervišite Vaš primerak na vreme - PES 2020 - pre-order - klik na link:

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.