Prva dva dana E3 sajma, a mi i već imamo pobednika! (VIDEO)

Prva dva dana E3 sajma, a mi i već imamo pobednika! (VIDEO)
10. jun 2019. 5 pregleda

Prva dva dana E3 sajma, a mi i već imamo pobednika! (VIDEO)

Kao i svake godine, E3 sajam nam donosi brdo novina i dobrih igara. Ove godine je svakako bilo i neočekivanih iznenađenja, ali pored toga i naša očekivanja su više nego ispunjena. Prošlogodišnji E3 sajam je zasijao sa igrom Cyberpunk 2077 iako nismo znali kad izlazi, nadali smo se da ćemo napokon saznati, a onda se desilo nešto neočekivano.

Ovogodišnji E3 sajam je svakako dobio svog pobednika i tu titulu nosi Cyberpunk 2077. Nakon samog početka Microsoft prezentacije, prvi veliki momenat je uzeo Cyberpunk 2077 sa trejlerom koji je trajao skoro 5 minuta. Na samom završetku trejlera kada smo mislili da smo videli sve, otkriveno nam je da će jedan od najpoznatijih glumaca Kijano Rivs biti glavni karakter u igrici, nakon čega je i sam glumac izašao na binu Xbox prezentacije. Nakon obraćanja publici otkrio nam je da 16.aprila 2020. godine možemo da očekujemo izlazak igre. Malo je reći da smo bili oduševljeni.

Sledeća novina, koju smo na neki način i naslutili jer je Microsoft potajno pokušavao da nam kaže, je da dobijamo konzolu nove generacije. Ono što trenutno znamo je da je njeno ime Project Scarlett, ali velika je verovatnoća da će se to ime promeniti pre samog izlaska konzole. Ovo je bio trenutak koji nas nije obradovao, a to je da nismo dobili vizelni izgled konzole, ali makar smo dobili veliki broj tehničkih informacija o konzoli, kao i datum izlaska konzole. Konzola će imati specijalno napravljene Zen 2 i Navi procesore, za čiji se klok očekuje da će biti 4 puta veći od onog koji ima Xbox One X, koji predtavlja najjaču konzolu na svetu. Nova konzola će podržavati 8K rezoluciju i 120 kadrova u sekundi (FPS). Pored toga, očekujemo da će imati SSD disk i punu podršku za ray-tracing. Ako ste mislili da izlaskom nove konzole nećete moći da igrate igre sa starih, pogrešili ste. Nova Xbox konzola će vam dopustiti da igrate sve starije igre. I jedna od informacija, koja je nama i jedna od najbitnijih pored samog izgleda konzole, je da će ona izaći sledeće godine u decembru. Pored toga, prikazan nam je i novi trejler za Halo Infinite, u kom smo mogli da vidimo samo mali delić priče koji nas očekuje na novoj kontoli.

Pre nego što započnemo priču sa novim igrama, osvrnućemo se na trenutak na Apex Legends, koji nam priprema velike izmene u drugoj sezoni. Ono što svakako znamo za ovu igru je da je uspela veoma brzo i za kratak vremenski period da se popne na sam vrh najpopularnijih igara, a onda je isto tako i pala. Razlog ovakvom padu je bio manjak novina u igri i Season Pass u prvoj sezoni koji se nikako nije svideo igračima. Jedna od novina je svakako ranked mod koji će imati šest nivoa, i oni će se kretati od Bronze do Apex Predatora, a na kraju sezone će vas očekivati nagrade koje ćete dobijati na osnovu vašeg ranka. Pored toga nas očekuje i nov karakter tpo imenu Natalija ili Wattson, a njen kratak animirani film možete pogledati posle ovog teksta. Nju su opisali kao heroja čiji je zadatak da kvari planove protivnicima i da se upliće u njihove taktike, što se nadamo da će uneti neku potrebu za strateško-taktičkim igranjem. Ona je zadužena za odbranu lokacije prvenstveno, a njena osobina je da postavi do 12 čvorova koji prave mrežu od lasera. Ti laseri će nanositi poveliku štetu protivnicima, dok neće uticati na vaše saigrače. Kao i svaki karakter, i ona ima specifičan Ultimate, koji nosi naziv Interception Pylon i njegov zadatak je da presretne projectile i granate u zoni koju štiti. Takođe, to je trajna građevina, koja u isto vreme i puni štit saigračima koji su u blizini. Njena pasivna joj omogućava da napuni instant Ultimate i tako da postavlja svoj ult kad želi i koliko puta želi. Pored toga nas očekuje i novo oružje L-Star, koje će svakako biti poznato Titanfall igračima. Zbog svoje jačine, može se nači samo u care package-u i naravno imaće limitiranu municiju. Očekuje nas Season 2 Battle Pass, koji će nam doneti mnogo novina u trenutnom sistemu otključavanja nagrada, ali ostaje nam samo da čekamo dok se ne pojavi još detalja o tome.

Za sve Dragon Ball fanove, pored toga što se nastavlja Dragon Ball saga u julu ove godine , nastavlja se i pravljenje nove Dragon Ball igre pod nazivom Dragon Ball Z: Kakarot. Ono što znamo je da će biti RPG igra i da će biti fokusirana na Gokua ( čije drugo ime je Kakarot ), ali ono što nam nije poznato je da li će igra da nam pokazuje njegovu prošlost ili ćemo pak da prolazimo kroz nove zadatke. Igru možemo da očekujemo početkom sledeće godine.

Igra koju smo takođe jedva čekali da vidimo na ovom sajmu je Star Wars Jedi: Fallen Order, na kom je radio studio Respawn. EA je po prvi put dobio licencu od Diznija za Star Wars singlplejer igru, zato i imamo velika očekivanja. Na sajmu nas je dočekao demo, a u njemu smo videli protagonistu Cal-a Kestisa i jednog Džedaja koji je preživeo nakon ″Naredbe 66″,  kako ulazi u neprijateljske redove na planeti Kashyyyk. Ono što smo mogli da vidimo, je da će Cal imati veliki broj opcija na osnovu kojih će moći da koristi silu, a neki su bacanje svetlosne sablje i usporavanje vremena. Pored toga, neprijatelji mogu i međusobno da se bore protiv velikih buba, a vi možete da posmatrate sa strane tu situaciju, ali nažalost za to nećete dobijati poene. Prikazane su još mnoge karakteristike, koje možete pogledati u traileru:

  

Jedna od igara koju smo čekali da vidimo za vreme Microsoft prezentacije, bila je svakako Gears 5. Novi Gears 5 će nam doneti dota inovacija u odnosu na dosadašnje devole, kao što su mogućnost igranja do 3 igrača, u co-op modu pod nazivom Escape.

Kako je Xbox objavio, Dying Light 2 nam stižena proleće sledeće godine. Na sajmu je prikazan trejler, koji nam govori dosta o priči koja nas očekuje, kao i o glavnom protagonisti Aiden, koji je zaražen i koji se bori za očuvanje čovečanstva, a pored toga se bori da njega virus ne bi uništio. Ono što smo mogli da vidimo u trejleru je i da nas očekuje dosta parkura i mehanika koje smo mogli da vidimo u prvom delu.

Bethesda je na E3 konferenciji odlučila da nam donese nešto drugačije ove godine, a to je igra na kojoj će raditi Arkane Studios pod nazivom Deathloop, koja će nas odvesti na ostrvo Black Reef, gde će dvoje glavnih karaktera biti zatvoreni u vremenskoj petlji koja će se ponavljati svaki put kada bi umrli, i sve će se kretatati iz početka. Uočili smo da se ženskom karakteru sviđa to što se dešava, dok muški sa druge strane želi da se ovo prekine. Ono što je zasigurno je da će akcija biti iz prvog lica i da ćemo svaku situaciju moći da rešimo na više načina, a glavni cilj će biti lov na ostale karaktere koji su na ostrvu.

Pored ove igre, predstavljena nam je još jedna, na kojoj radi japanski studio Tango Gameworks i nosi naziv Ghostwire: Tokyo, a glavni dizajner koji će raditi na ovoj igri je Šinji Mikami, koji je bio direktor originalnog Resident Evil-a. Ghostwire: Tokyo je horror igra, ali ne u klasičnom smislu, već je prestavljena kao mračna akciona avantura. Trejler nam je pokazao da se nešto sasvim čudno i mračno dešava u Tokiju, a to je da ljudi samo nestaju tj da isparavaju, a cilj igre je da mi otkrijemo zašto. U trejleru možete da vidite raznovrsna stvorenja, za koje mislimo da će biti neprijatelji tokom igre, ali ono što je zasigurno je da će igra biti veoma dobra!

Pored igre Hellblade: Senua’s Sacrifice, kreatori su ove godine odlučili da objave igru Bleeding Edge. Kao što smo i mogli da vidimo, reč je o 4v4 kompetitivnoj multiplejer igri. Sve će se odvijati iz trećeg lica. Svaki od karaktera će biti drugačiji, imaće drugačiji stil igranja, kao i oružje sa kojim će da se bore. Ninja Theory nije otkrio kada možemo da očekujemo igru, ali znamo da ćemo 27. juna moći da očekujemo alfa testiranje na PC-ju.

Microsoft nas je obradovao vestima da možemo da očekujemo Crossfire i Phantasy Star Online 2. Kompanija se udružila sa Smilegate studio, kreatorima originalnoh naslova Crossfire, kako bi već sledeće godine mogli da dobijemo igru. Ali Microsoft nit u nije stao, jer kako saznajemo udružio se sa kompanijom SEGA kako bi nam doneli drugu pomenutu igru Phantasy Star Online 2. Ovaj naslov možemo da očekujemo takođe sledeće godine.

Elder Ring, akcionni RPG u otvorenom svetu, na kom su radili Džorž Martin ( autor Igre Prestola ) i Hidetak Mijezaki ( predsednik FromSoftware i čuveni dizajner video igara koji je radio na naslovima kao šoto su Dark Souls, Bloodbrone i Sekiro). Za sada imamo veoma malo detalja o igri, ali izgleda veoma zanimljivo i mračno-epski.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.