Još samo 275 dana i stiže nam Cyberpunk 2077 – šta sve treba da znate da spremni dočekate 16.april!

Još samo 275 dana i stiže nam Cyberpunk 2077 – šta sve treba da znate da spremni dočekate 16.april!
16. jul 2019. 40 pregleda

Još samo 275 dana i stiže nam Cyberpunk 2077 – šta sve treba da znate da spremni dočekate 16.april!

Prvo pitanje koje se postavilo na E3 sajmu, i ako smo to i očekivali, “Ma da li je moguće da će ova igra napokon izaći?! ” Datum izlaska igre je ni manje ni više otkrio Keanu Reeves i potvrdio da ćemo i njega moći da vidimo u igri i to u ulozi lika Johnny Silverhand-a koji pripada grupi Rockerboys. Znamo da ovu grupu čine ulični svirači i pobunjenici koji će hteti da sruše korporacije i da poboljšaju svest društva, koja se već uveliko raspada.

Potvrđeni datum izlaska je 16.04. 2020. godine, a igra će biti dostupna za PC, Xbox One i PlayStation 4. Ono što možemo da očekujemo u standardnom izdanju Cyberpunk-a su i mali poklončići, u vidu mape Night City-ja, razglednica grada, tri nalepnice i vodič za igru. Pored toga, u digitalnom obliku pored same igre dobijamo i album sa muzikom iz igre, knjigu sa crtežima po kojima je igra i zasnovana, pozadine i slične sitnice. Naravno, za one malo veće fanove, postojaće i kolektor izdanje koje će koštati oko 250 dolara, što jeste dosta novca, ali moramo da kažemo da je Project Red definitivno opravdao ovu cifru. Naime, u ovom izdanju nas pored igre očekuje dosta sitnica među kojima je ogromno pakovanje, kao i poveća statua glavnog lika, knjiga sa konceplualnim crtežima u fizičkom obliku i još mnogo toga. Ceo sadržaj ovog izdanja možete pogledati u videu ispod.

Pored mnogih kompanija koje su imale priliku da budu deo ovog ogromnog projekta, Nvidia je jedna od njih. Naime, potvrđeno je da saradnja sa CD Project RED, donosi ogromne prednosti igri kao što je i podrška za raytracing. Kao što i sami znamo, RPG igra koju smo svi toliko očekivali, će predstavljati jednu od najimpresivnijih igara na tržištu video igara. Naime, znamo da je Nvidia radila in a The Witcher 3 igri, gde smo mogli da vidimo njenu Hairworks tehniku, a ono što nas očekuje u Cyberpunk 2077 igri je realistična simulacija svetlosti na urbanoj arhitekturi glavnog grada Night Cityja. Međutim, ni tu nije kraj. Cyberpunk bi definitivno mogao biti ekskluziva za vlasnike GeForce RTX Nvidijinih kartica. Na E3 sajmu smo mogli da vidimo mali deo igre, dok ostale detalje možemo da očekujemo na Gamescom-u u osmom mesecu.

I ove godine je odabrana ekipa dobila priliku da pogleda 50 minuta gameplay-a Cyberpunk-a, dok ćemo mi svi ostali morati da sačekamo Gamescom, što ako pogledate i nije toliko daleko. Pored toga, svi odabrani nisu smeli da snimaju igru, ali su smeli da je komentarišu nakon njenog prikaza, gde su potvrdili da igra koju očekujemo je prepuna detalja. Naime, demo se odvajao u četvrti grada zvanoj Pacifica, koja je poludovršena i u ruševnom stanju. Na ovom području postoje brojne prodavnice u kojima se može kupiti odeća, oružje kao idrugi predmeti, ali isto tako tim kupovinama ćemo otključavati ulične prednosti. Kao što nam i zvuči, ovo mesto će piti prepuno raznim bandama sa kojima ćemo morati da se susretnemo. Otvoreni svet Cyberpunk-a 2077 će biti dinamičan i danju i noću. Takođe, prilikom voženje na motoru ili u automobilu, imaćemo mogućnosti promene perspektive iz prvog u treće lice, ali isto tako ćemo moći i da menjamo radio stanice koje ćemo slušati za vreme vožnje. Glavni lik će moći da se prilagodi našim zahtevima u potpunosti, kako od vizuelnog izgleda tako do gameplaya. Njemu ćemo moći da menjamo čitavu strukturu lica, ali i boju kose, očiju i slično.

Najzanimljiviji deo igre su misije koje nas očekuju, a misija koja je u demou prikazana se vrtela oko biočipa koji čuva tajnu besmrtnosti. Da stvar bude još komplikovanija, isti taj čip je protiv volje ugrađen u glavu glavnog lika. Veliki deo ove misije, kao i narator događaja je lik sa imenom Johnny Silverhand, kojeg glumi Keanu Reeves. Sama misija je prikazana na dva različita načina, gde u jednom ste vi agresivan lik koji je fokusiran na borbu, dok u drugom pogledu ste lik koji je haker i koji je forkusiran na sakrivanje. Svakako, svaku od misija ćete moći da rešite na miran način ili ipak sa borbom, to je već na vama. Veliko veselje je svakako izazvala potvrda da ćemo moći igru da pređemo bez ubijanja protivnika, a tu svakako spadaju i bosovi. Terminale i glavna vrata ćemo moći da hakujemo mini igricom, ali naravno ako budemo imali veštine koje su nam potrebne za to. Pored toga, razne robote i tehnologije ćemo takođe moći da hakujemo kako bismo odvukli pažnju od nas i zaobišli neki problem. 

Takođe, Night City neće biti jedino mesto koje ćemo moći da istražujemo. Očekuje nas i grad Bladlands u kom ćemo moći da vidimo nebodere i koji će biti veoma prostran, no svakako nas pored njega očekuje još pet velikih igrivih područja igre koji ćemo moći da istražujemo. Obećana nam je raznolikost otvorenog sveta, što smo mogli da vidimo u trailer. Svakako će nas i tamo dočekati razni putniici i bande, ali svaki grad će imati neku svoju posebnu priču. Bežanje od urbane okoline će nam pružiti i cyberspace u koji ćemo se spajati kao da ulazimo u Matricu. CDPR opisuje verziju ove virtuelne stvarnosti, kao opasno mesto inspirisano prošlošću. Jedina sitnica koja nasi  nije toliko obradovala je da ipak nećemo imati leteća vozila, kako smo to mogli da vidimo u jednom od najava, ali ipak verujemo da će nam i to nekako nadoknaditi.

I za kraj smo ostavili ekspanzije koje nas očekuju, a kako smo čuli biće ih mnogo. Naime, nakon Witcher-a 3 koji je dobio dve velike ekspanzije po kvalitetu, ali i po obimnom sadržaju, mnoge igre su mogle samo da mu zavide. Ono što nas je svakako obradovalo je da će DLC-jevi koji nas očekuju za ovu igru biti raznovrsni, ka oi kod Witcher-a, a oni će nam ujedno i posebno ispričati priče koje nam Cyberpunk donosi i time nam pojasniti kakav je to univerzum u kom se mi nalazimo.

REZERVIŠITE VAŠ PRIMERAK IGRE OVDE > CYBERPUNK 2077

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.