Kasno sinoć smo u Live prenosu saznali šta je DICE pripremio za novu igru u ovom FPS serijalu i kada će novi BF V biti dostupan. Jedna od bitnijih promena - Battlefield V neće imati Premium Pass. Sve mape i dodaci će biti besplatni!

Electronic Arts i DICE danas su otkrili novu Battlefield igru pod nazivom Battlefield V. Potvrđeno je kako se serijal vraća tamo gde je i počeo – u 2. svetski rat. Ali, DICE ipak donosi svež pristup tom velikom sukobu, fokusirajući se na lokacije koje do sada nismo videli u 2000+ dosadašnjih WW2 igara.
https://youtu.be/fb1MR85XFOc
Segment multiplayera biće proširen novim modovima. Videćemo tako Airborne mod u kojem ćemo stilom battle royalea u meč doći vazdušnim putem. Operations mod će se zvati Grand Operations, podržavati 64 igrača te imati priče sa tri do četiri meča. Od ostalih multiplayer modova potvrđeni su Conquest, Frontlines, Domination, TDM i Breakthrough. Prvi put nakon Battlefield-a 3 vraća se kooperativno igranje u modu zvanom Combined Arms, namenjenom za četiri igrača. Prvi trailer bio je fokusiran upravo na taj co-op mod. Misije u ovom modu bit će proceduralno generisane.
Vraća se i singleplayer kampanja u formatu kakav je imao Battlefield 1, kroz tzv. War Stories koji će nam dostaviti priče iz perspektiva više različitih likova. Jedna od tih priča je o pripadnici norveškog pokreta otpora, a developeri ju opisuju kao "priču o porodici". U igri ćemo koristiti široki asortiman oružja i vozila, standardnih za vreme 2. svetskog rata, ali i arsenal koji će uključivati neka eksperimentalna oružja. Svakako, u igri će se moći voziti i avioni, tj. različite vrste letelica. Ono što će razveseliti fanove je dolazak penetracije metaka kroz različite materijale, kao i uklanjanje nasumične devijacije metaka prilikom ispaljivanja. Veliki fokus bit će postavljen na postavljanje utvrđenja. Umesto gas maske iz Battlefielda 1, u petici će svi igrači imati alate sa kojima mogu popravljati stvari, graditi rovove i sl. Drugi fokus biće na individualizaciji igrača kroz tzv. The Company; svojevrsni klan u sklopu kojeg će igrači moći modifikovati izgled svog lika – odeću, kamuflažu i sl.. Kozmetički predmeti moći će se otključati igranjem ili kupovati mikrotransakcijama, a developeri poručuju kako Battlefield V neće biti pay 2 win igra. Veština je i dalje ključ, kažu.
Što se novih mogućnosti tiče, sada će sve klase moći oživljavati saigrače, iako Medic klasa nije nestala. Stacionarna oružja moći će se postavljati na vozila, a zanimljivo je i uvođenje okretanja na leđa u ležećoj poziciji. Štaviše, animacije bacanja na tlo biće realističnije pa će se igrači moći bacati u ležeću poziciju u stranu, unazad i sl. Dobra vest za fanove je što više neće biti Premium sadržaja, odnosno Premium Pass-a. Drugim rečima, svi dodatni sadržaji biće besplatni za kupce igre. Igra će se u multiplayeru konstantno razvijati kroz tzv. Tide of War servis koji će donositi razne event-e.
Igra u standardnom izdanju izlazi 19. 10. ove godine za PC, PS4 te XBOX. Ako ste pretplatnik Origin Accessa ili EA Accessa, igra će vam biti dostupna 11. 10. Deluxe Edition verzija biće dostupna 16. 10. Naručivanjem igre pre izlaska dobija se rani pristup beta testiranju. Igra će se moći isprobati u otvorenoj beti pre izlaska. A dodatne detalje saznaćemo tokom Juna.