Predstavljen ASUS ROG Phone 6

Predstavljen ASUS ROG Phone 6
6. jul 2022. 1040 pregleda

Predstavljen ASUS ROG Phone 6

Asus ROG Phone 6

Novi gejmerski telefon

Pre nekoliko dana kompanija Asus je najavila svoj novi gejmerski telefon ROG Phone 6 namenjen za entuzijaste sa velikim očekivanjima, kao i dubokim džepovima. Naime, predstavljene su dve verzije telefona, Asus ROG Phone 6 (koji dolazi sa 12 ili 16 GB LPDDR5 memorije) i Asus ROG Phone 6 PRO sa neverovatnih 18 GB radne memorije. Podrška za WiFi 6E je tu, mogućnost snimanja videa u 8K rezoluciji, baterija zapremine od 6000 mAh sa brzim punjenjem na 65W. Postoje dve varijante što se tiče interne memorije, a to je od 256 i 512 GB bez mogućnosti proširenja. PRO verzija telefona poseduje manji PMOLED ekran na zadnjoj strani koji se može programirati kako bi pokazivao status baterije ili razne druge tvikove.

ASUS ROG Phone 6

Operativni sistem koji pokreće ove "zveri" je Android 12, a opcionalni zanimljiv dodatak za telefon je hladnjak i gamepad u jednom pod nazivom AeroActive Cooler 6. Hladnjak se montira na zadnji deo telefona i pored toga što će znatno spustiti radnu temperaturu kad se "zakuva" gejm on poseduje i 4 fizička tastera koji se koriste u igranju. I naravno, ima RGB jer bez toga se ne može.

"Koliko sve ovo košta?" - pitaćete. Preporučena cena za Evropu je 999 evra za standardni model od 256 GB interne memorije, dok je cena za snažniji PRO model od 512 GB 1.299 evra. Dakle, skoro kao PS5 i XBOX series X. Kad sagledamo sve ovo, konzole najnovije generacije i nisu nešto strašno.

Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.