Svi tračevi o Sony PlayStation 5 konzoli i koja će biti cena PS5 u Srbiji? (VIDEO)

Svi tračevi o Sony PlayStation 5 konzoli i koja će biti cena PS5 u Srbiji? (VIDEO)
21. maj 2020. 771 pregleda

Svi tračevi o Sony PlayStation 5 konzoli i koja će biti cena PS5 u Srbiji? (VIDEO)

PS5 - mnogo jači hardver od PS4 + SSD...

Sony PS5 izlazi 19.11.2020. godine i stiže u dve verzije - PS5 sa Blu-Ray čitačem i PS5 Digital.

Prva serija PS5 konzola planula je neverovatnom brzinom PS5 konzole na vreme:

Kao što smo i znali, na novoj konzoli nas očekuje SSD drajv, a sa njim i brojne prednosti koje on donosi, dok sa druge strane pojavilo se mnogo lažnih informacija o novoj konzoli. Prvenstveno, SSD će se naći u svakoj konzoli i neće postojati jeftiniji model bez SSD-a niti će postojati ekskluzivni model SSD-a za neku skuplju konzolu. Svi će biti podjednako fantastični, tačnije isti.

Pogledajte demo u kojem se vidi kako SSD funkcioniše i dokaz da je napravio ogromnu razliku između sadašnje konzole i nove PS5 konzole gde možemo da vidimo ultra brzo pokretanje igre, koje će dovesti do mnogo boljeg gejming iskustva tokom igranja.

Detalje o dostupnoj opremi i cenama (kada budu zvanično objavljene) možete videti na ovom linku: https://www.gamecentar.rs/playstation-5

IGRE ZA PS4 i PS5

Ako ste mislili da sve vaše igre koje ste do sada kupili za PS4 konzoli morate da poklonite / bacite ili prodate, upozoravamo vas da to ne uradite, jer ćete moći sve igre da igrate i na novoj "PlayStation 5" konzoli. Kao što je Sony najavio, prebacivanje sa jedne konzole na drugu će biti poprilično jednostavno, a čak će vam ostati i vaša lista prijatelja kao i PSN informacije koje su vezane za vaš nalog. U suštini, nećete morati da birate između jedne ili druge konzole, zato što će postojati mogućnost da isti PlayStation nalog koristite na obe.

Sony je takođe potvrdio da će nova PS5 konzola biti neverovatno moćna, a ujedno će biti kompatibilna sa svim igrama sa PS4 konzole i na taj način će dozvoljavati da sa dve različite konzole možete u isto vreme da igrate online igre.

Evo kako će da izgleda PlayStation 5 i njegova oprema

DualSense džojstike, igre za PS5 i ostalu opremu za PS5 možete poručiti ovde:

Najčešća pitanja kada je reč o novoj PlayStation 5 konzoli:

Šta je PS5 konzola?

Sony Playstation5 predstavlja novu generaciju PlayStation konzole, koja će zameniti postojeće PS4 Slim i PS4 Pro konzole.

Kada izlazi SONY PS5? 

19.11.2020. godine.

Koje igre ćemo moći da igramo na novoj PS5 konzoli?

Ono što zasigurno znamo je da će sve PS4 igre moći da se igraju na novoj konzoli, kao i ekskluzive kao što su Death Standing, Ghosts of Tsushima i The Last of Us 2. Pored starih naslova, Sony je najavio i neke potpuno nove specijalitete poput:

  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  • Horizon Forbidden West
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Gran Turismo™ 7
  • Returnal
  • Sackboy A Big Adventure
  • Demon's Souls
  • NBA 2K21
  • PES 2021
  • FIFA 21
  • HITMAN 3
  • Resident Evil Village
  • Godfall™
  • Oddworld: Soulstorm™
  • Pragmata

Da li će PS5 imati VR naočare?

Da, konzola će biti kompatabilna sa SONY VR uređajem uz jedinstveni adapter. 

Koja je cena PS5 konzole?

Sony PS5 konzola dolazi u dve varijante - sa Blu-Ray čitačem i All Digital.

Konzola Sony PlayStation 5 PS5 Digital Edition - cena 51.999 din.

Konzola Sony PlayStation 5 PS5 sa Blu-Ray čitačem - cena 65.999 din.

PS5 konzola i oprema

Specifikacije PS5:

Kada je reč o audio specifikacijama, sve što znamo je da će nas odvesti da te granice da "osetimo" zvuk, pogotovo ako koristimo slušalice. Takođe, Ryan je otkrio da će nova PlayStation 5 konzola imati podršku za TV uređaje, kao i monitore sa frekvencijom osvežavanja slike od 120Hz. To znači da bi nova PS5 konzola mogla da prikazuje i 120 sličica po sekundi, što je sjajno, ali još nismo sigurni da li će se to realizivati ili će ostati na više nego pristojih 60 fps-a. Ipak, ovo je vest koja bi mogla da pozove PC gejmere sa dobrim monitorima da se priključe konzolašima.

Pored toga, podrška za 8K monitore će omogućiti mnogo bolji prikaz tekstura, što znači da će igre postajati kompleksnije u tom pogledu, a SSD koji će se nalaziti u konzoli će biti do 19 puta jači nego obični SSD-ovi za koje mi znamo, jer svaka bolja promena igre, očekuje i konzolu koja će da prati njeno brzo očitavanje i igranje. PS5 će svakako imati 8-core AMD-ov procesor treće Ryzen generacije, koji će sa svojim jakim CPU-om kao i GPU-om omogućiti otključavanje moćnog ray tracing-a (RTX), koji predstavlja potpuno novi svet svetlosnih efekata koji će podići igre na potpuno novi vizuelni nivo.

Remote Play, koji je i sad dostupan PS4 konzolama, koji vam omogućava da strimujete igre direktno sa konzole na kompjuter, telefon, tablet, pa čak i PS Vitu, će biti poboljšan do te mere da će pratiti najnovije kako striming i cloud, tako i 5G tehnologije, kako bi svaki gejmer koji ima želju da strimuje to radio u najboljem mogućem kvalitetu. Takođe, spomenuto je da izlaskom PS5 konzole, klaud strimovanje neće zahtevati skidanje igre, već ćete igru moći direktno da strimujete sa uređaja, a da posle toga ne morate da skidate tu igru sa vašeg uređaja. Ovo bi se moglo predstaviti kao Netflix za gejmere.

PS5 GRAFIKA:

Da, da, svi već znamo da će biti VRHUNSKA grafika na PS5 konzoli. Ali, šta to zapravo znači? Pogledajte nekoliko video klipova koje smo vam pripremili u nastavku da biste mogli da steknete utisak o tome šta možemo da očekujemo od najnovijih konzola.

Za sve one koji su zainteresovani za PS5 informacije, PS5 cena, PlayStation 5 datum izlaska i druge zanimljivosti, evo još vesti:

Game Centar će svakako da prati sva dešavanja, novosti, tračeve i druge zanimljive informacije vezane za PS5 i redovno ćemo vas obaveštavati.

 

Previous article:
Next article:
Povezani postovi
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.
pavle
jedva cekam da izadje ps5
Vuk
Da li će se idalje proizvoditi igre za ps4 ?
Ajajajk
A koliko ce memorije imati ps5
Petar
Da li će na novoj PS5 konzoli biti objavljen Grand Theft Auto 6?
Luna Avram
Želim prva da saznam kada će izaći PS5 ????
Урош
Pa ako su i PS4 Slim i Pro bile 400$ pri izlasku, zasto su kostale, a i sad kostaju 500 evra? Pricam o PS4 pro Isti slucaj i sa Xbox One X, cena je 500 evra nove konzole, a ne 400$ kao sto bi trebalo biti...
Урош
Da, trebalo bi biti 500 evra nova, ali cete vi da prodajete za 700 evra, kao i obicno, posto nema sanse da nova PS5 konzola kosta isto kao i PS4 pro...
Milos Lukic
Zanima me kad izlazi PS5 i koja će cena biti okvirno?Unapred hvala!
Saša
Dobar dan, želeo bih da pitam kada bude zvanična cena ps5 dali će kod vas moći da se odradi pre order za konzolu. Hvala
Jovan
Jedva cekam, ovo je pravi next-gen!