Nakon toliko iščekivanja, napokon dobijamo novi deo najpopularnijeg Call of Duty-ja, a to je potpuno prerađeni Modern Warfare i on nam stiže 25. oktobra. Ovaj naslov nam stiže od već poznatog Activision-a, a potpisuje ga Infinitz Ward. Ono što nas definitivno očekuje u novom naslovu je da će igrači morati da se suoče sa modernim sukobima, gde će njihove odluke, koje će morati da donesu u roku od par sekundi, uticati na globalni balans svih sila. Modern Warfare nam ovog puta donosi potpuno novu i jedinstvenu priču, koja će nam pružiti nezaboravno single-player iskustvo, dok u multiplayer-u možemo da očekujemo mnogo dobre akcije i novi co-op mod.

Ono što je zasigurno, je da nas očekuje potpuno novi Modern Warfare u svim pogledima ove igre. Pravila borbe, ovog puta, biće potpuno zamagljena i siva, dok će igrači moći da igraju kao pripadnici različitih internacionalnih specijalnih jedinica i grupa boraca za slobodu. Radnja će se odvijatiu legendarnim evropskim gradovima, ali i na Bliskom istoku. S tim rečeno, pripremite se za dobru borbu.

Modern Warfare nam donosi cross-platform igranje od samog starta, na PC računarima i konzolama, što možemo reći da je poprilično iznenađujuće, ali u isto vreme i impresivno! Ono što je nas je takođe iznenadilo je da više neće biti klasičnih season pass-va, već će postojati više besplatnih mapa i drugih sadržaja koji će biti besplatni i dostupni svim igračima. Ali ni tu nije kraj!

Ako bismo pogledali sa tehničke strane, novi Modern Warfare nam donosi potupno novi endžin igre koji će nam pružiti fotorealistično iskustvo i nezaboravan gameplay. Nova tehnologija koja nas očekuje će koristiti materijale koji su bazirani na fizici, novi rendering sistem, volumetrijska svetla, 4K HDR i imaće podršku za DirectX Raytracing ( samo na PC računarima ), ali i nov način kako će GPU prikazivati geometriju. Pored toga, ovde spadaju i modovi sprektralnog renderinga za situacije kada ćete morati da koristite infra crvene senzore toplote ili u slučajevima korišćenja sistema noćnog vida. Još jedna od novina je svakako novi sistem uklapanja oblika, koji će pružiti bolje animacije karaktera, a pored toga će se naći i podrška za Dolby ATMOS na platformama koje ga podržavaju.

Call of Duty: Modern Warfare će globalno biti dostupan od 25. oktobra 2019. godine na PlayStation 4, Xbox One i PC platformama. Ono što je veoma bitno da se napomene PC igračima je da će igru moći da igraju samo preko Blizzardove Battle.Net platforme. Za sve igrače, koji se odluče da pre-orderuju Modern Warfare, očekuje prestige token, koji će moći da se iskoristi u Black Ops 4.