6 razloga da se kupi PlayStation 3 umesto Xbox 360

16. jul 2012. 274 pregleda

6 razloga da se kupi PlayStation 3 umesto Xbox 360

Šta kupiti PS3 ili X360?

Ukoliko još uvek nemate gaming konzolu trenutne generacije, možda ne bi bilo loše da razmotrite opciju PlayStation 3 umesto Xbox 360. A evo i zašto. Kada je ozbiljno igranje u pitanju velika je borba između Sonijevog PlayStationa 3 i Microsoftovog Xboxa 360. Ako ste ozbiljan Nintendo fan, onda i Wii dobija na značaju. Ipak, za većinu gamera Wii konzola nije ozbiljno parče hardvera, nego je pretežno za razbibrigu. Wii U će možda to da promeni, ali pitanje koje visi u vazduhu je da li će Wii U biti ostavljen u oblaku prašine kad se pojavi sledeća (nova) generacija konzola i igrica. [caption id="attachment_3188" align="aligncenter" width="500"]PS3 vs XBOX360 vs Nintendo Wii PS3, XBOX360, i Nintendo Wii[/caption] Ako gledamo ovu generaciju uređaja, i pod pretpostavkom da još uvek niste odlučili šta da kupite od konzola, šta činiti - da li kupiti PS3 ili X360? Mi smo testirali i jedno i drugo, i obe mašine su sjajne, ali ipak PS3 je bolja kupovina. Mislimo da je kontroler Xboxa 360 bolji za pucačine iz prvog lica, dok je PS3 dobar (ako ne i bolji) za sve drugo. Dok je Xboxov Live Metro interfejs estetski veoma dopadljiv i lep za gledanje, na žalost nije funkcionalniji od interfejsa PS3 koji je praktičniji za upotrebu.

A evo ih i 6 razloga zaštoje je PlayStation 3 bolji izbor (za većinu kupaca):

1. PlayStation Network je besplatan.

Ponekad se desi da padne sistem i sl. ali i pored toga bolja je opcija, jer ćete Microsoftu plaćati oko 50E godišnje za online igranje igrica. Ako se ova tradicija nastavi i sa novom generacijom konzola i Microsoft nastavi da naplaćuje ovu uslugu, a Sony ostane besplatan, odluka o kupovini neće biti teška.

2. PS3 ima Blu-Ray drajv.

Osim što Blu Ray trenutno pruža ubedljivo NAJBOLJI užitak kada je u pitanju multimedia (filmovi), takođe pruža i drastično veći kapacitet diskova na koje se snimaju PS3 igrice. Ovo je jedan od razloga koji utiče na to da pojedine PS3 igre izgledaju grafički fantastično. Takođe, ovo omogućava da bukvalno svaka igra stane na disk, tako da se neće dešavati da igra stiže na više diskova ili da budete prinuđeni da menjate diskove tokom igranja igrica.

3. PS3 ima bolje ekskluzive (igrice samo za PS3).

Osim ako ste okoreli fan Halo-a i Gears of War serijala, PS3 jednostavno ima bolje ekskluzivne igrice od Xbox-a. Iako možda neki ljudi ne vole na primer Uncharted, svi koji vole Indiana Jones stil će biti oduševljeni Uncharted franšizom Naughty Dog studija. Tu je takođe i God of War, Demon’s Souls, LittleBigPlanet franšiza, Heavy Rain kao i gomila PSN igara.

4. PlayStation 3 kontroleri su punjivi.

Nikad ne potcenjujte to koliko baterije mogu da budu iritantne. Nije lepo kada se dogodi da posle par sati igranja, u sred borbe sa Boss-om kontroler jednostavno zamre. Ovakve situacije na PS3 nisu moguće, uvek ćete dobiti upozorenje kada je baterija pri kraju i vrlo lako ćete je dopuniti prostim spanjem USB kablom. Igranje odmah može da se nastavi.

5. Kinect još uvek nije spreman za ozbiljne stvari.

Naravno da niste prinuđeni da kupujete Kinect ili bilo kakve dodatke sa motion senzorima, ali on ipak okupira dobar deo Microsofta kada su u pitanju igrice. Ima mnogo Kinect igara, ali malo toga je zaista vrhunsko. Na žalost, još uvek Kinect nije ni izbliza ono što je bilo najavljivano. Igrali smo mnogo Kinect naslova, i iskusvo je uglavnom bilo pomalo frustrirajuće (između ostalog i zbog brzine reagovanja - odziva). Da nas ne shvatite pogrešno - koncept je fantastičan i neke igrice su zasita zabavne, naročito za decu. Sledeća generacija Kinecta će verovatno biti tehnički savršenija samim tim i zanimljivija.

6. PS Vita - Sonijeva najbolja portabl konzola za igrice.

Svet se danas kreće ka mobilnom igranju, a PS Vita je impresivna gaming mašina koje se spaja direktno sa Vašim PS3. Ukoliko volite prenosive konzole i igrice, Microsoft nema šta da vam ponudi na ovom polju.

Zaključak

I PS3 i X360 su odlične konzole. Šta god da odaberete nećete pogrešiti. Ipak za uloženi novac PS3 če vam ipak pružiti malo više. Ovde možete pročitati o novoj verziji PlayStation 3 konzole.  
Previous article:
Next article:
Komentari
Ostavite svoj komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena.