ASUS Ruteri: Transformišite tvoje internet iskustvo! 

U Game Centru, razumemo važnost brze i stabilne internet konekcije za neometano gaming iskustvo i pouzdanu svakodnevnu upotrebu. Dopusti nam da te provedemo kroz svet najnovijih wireless tehnologija koje će transformisati tvoj način povezivanja sa svetom digitalnih doživljaja.

Generacije Wireless Tehnologije

Ruteri koji se danas najšešće koriste, a u pitanju su najnovije wireless tehnologije su označene kao:

  • N (WiFi 4)
  • AC (WiFi 5)
  • AX (WiFi 6)

Svaka nova generacija donosi poboljšanja u brzini i stabilnosti, sa AX modelima koji predstavljaju vrhunac u ovom segmentu. Dok WiFi 4 (N standard) ima maksimalne brzine oko 30Mbps, WiFi 6 (AX standard) počinje sa brzinama od oko 800Mbps. 

ASUS AiMesh tehnologija

ASUS AiMesh tehnologija omogućava korisnicima da stvore mrežu kombinovanjem različitih ASUS AX rutera. Ovo rešenje nudi mrežnu pokrivenost za veće prostore (stanovi, poslovni prostori, skladišta), bez prekida signala. AiMesh tehnologija omogućava jedan SSID* za celu mrežu, što olakšava upravljanje i korišćenje. Uređaji se automatski povezuju na najjači signal, bez potrebe za ručnom rekonekcijom.

*SSID (Service set identifier) - identifikator bežične mreže. Naziv Wi-Fi merže koja se prikazuje na ekranu, telefonima ili drugim uređajima. Svaki Wi-Fi ruter ima fabrički SSID naziv, koji korisnik u bilo kom momentu može da promeni u podešavanjima rutera. Ime Wi-Fi mreže se ne može postaviti na ćirilici. Naziv mora biti naveden latiničnom abecedom. 

Specijalne karakteristike ASUS rutera:

Podrška za veliki broj Uređaja: WiFi 6 ruteri podržavaju do 200 uređaja, što ih čini idealnim za smart home okruženja.
Gaming Optimizacija: ASUS ruteri nude prioritet gaming paketima, smanjujući lag i pružajući optimalno iskustvo u igricama.
Napredno Podešavanje: Podešavanje rutera je jednostavno i intuitivno,kroz mobilnu aplikaciju koja je dostupna za preuzimanje na Play Store i App Store.

Sigurnost i kontrola

ASUS ruteri dolaze sa ugrađenim AiProtection antivirusom, razvijenim u saradnji sa TrendMicro, koji pruža dodatnu sigurnost. Funkcija Parental Control omogućava filtriranje sadržaja prema uzrastu i kontrolu pristupa internetu za mlade korisnike.

Dodatne mogućnosti

Modeli sa USB portom omogućavaju kreiranje ličnog cloud-a pomoću AiDisk opcije. Povezivanjem eksternog hard diska sa ruterom, korisnici mogu lako pristupati i deliti fajlove unutar svoje mreže. Mogućnost povezivanja na 4G/5G mrežu. Neki modeli podržavaju 4G/5G veze, što je korisno na lokacijama bez tradicionalnog internet pristupa, kao i kreiranje posebnih mreža za goste, obezbeđujući dodatnu bezbednost.

Kategorije ASUS rutera

ASUS ruteri su kategorizovani prema različitim potrebama i zahtevima korisnika:

  • Mainstream Ruteri: Namenjeni standardnim korisnicima i smart home sistemima, sa modelima koji počinju sa "RT-AX", kao što su RT-AX53U ili RT-AX59U.
  • Gaming Ruteri: Uključuju ROG i TUF modele sa snažnijim hardverom, dizajniranim za optimalno gaming iskustvo.
  • Lifestyle Ruteri (ZENWIFI): Dizajnirani za one koji cene estetiku, ovi ruteri bez antena mogu pokriti velike prostore i donose sofisticiran izgled.
  • Expert WiFi Ruteri: Namenjeni poslovnim korisnicima, idealni za restorane, kafiće, i manje firme.

Bilo da si strastveni gejmer, ljubitelj sofisticirane tehnologije, ili tražiš pouzdano i brzo WiFi rešenje za svoj dom ili poslovni prostor, ASUS ruteri su pravi izbor za tebe. Sa najsavremenijim WiFi standardima poput WiFi 6, ASUS ruteri obećavaju izvanredne brzine i stabilnost signala, neophodne za svaku gaming sesiju. Bilo da tije potrebna široka pokrivenost, optimizacija za igre, ili jednostavno elegantan dodatak tvom prostoru, ASUS ima model za svaku tvoju potrebu. Investiraj u kvalitetnu i sigurnu mrežnu infrastrukturu sa ASUS ruterima - jer u svetu gaminga, svaki milisekund je bitan. 

Dobrodošao  u budućnost bežične povezanosti, dobrodošli u Game Centar!